BLE OPPSØKT AV POLITIET: Kristian Valen fikk fredag morgen besøk av politiet i sin leilighet på Aker Brygge i Oslo etter å ha ringt etter ambulanse for sin samboer.
BLE OPPSØKT AV POLITIET: Kristian Valen fikk fredag morgen besøk av politiet i sin leilighet på Aker Brygge i Oslo etter å ha ringt etter ambulanse for sin samboer.Vis mer

Kristian Valen ble pågrepet av politiet

Kristian Valen avslørte selv det nattlige dramaet på sin Facebook-side.

SEOGHØR.NO: Den kjente komikeren og TV-profilen Kristian Valen (41) avslørte fredag morgen på sin Facebook-side at flere politibetjenter hadde rykket ut til hans leilighet på Aker Brygge i Oslo.

Utrykningen skjedde ifølge komikeren selv etter at han han hadde ringt etter ambulanse, fordi en kvinne som bor i leiligheten hadde skadet seg.

OPPDATERING: Stasjonssjef Tore Soldal bekrefter til Nettavisen at Valen etter nattens hendelse har blitt pågrepet for å ha lagt ut bilder av politibetjenter som oppsøkte ham.

- Jeg kan bekrefte at han er pågrepet. Dette skjedde etter at han la ut en melding på Twitter med bilde av noen politibetjenter. Der lovet han dusør til dem som kunne kjenne betjentene igjen, sier stasjonssjef Tore Soldal til Nettavisen.

John Hammervoll fra advokatfirmaet Hammervoll Pind er Valens advokat.

- Ville ha mest mulig informasjon

Han sier til Seoghør.no. at komikeren på ingen måte har truet noen, verken offentlig tjenestemann eller noen andre.

KJENT KOMIKER: Kristian Valen er en av Norges mest profilerte komikere. Her er han i rollen som NRKs Ole Torp.
KJENT KOMIKER: Kristian Valen er en av Norges mest profilerte komikere. Her er han i rollen som NRKs Ole Torp. Vis mer

- Kristian ønsker å vite hvem som har vært i leiligheten hans, i forhold til en klage som han vil rette til politiet, sier Hammervoll, som hevder at dette er tredje gang på relativt kort tid at politiet tar seg inn i Valens hjem.

- I fortvilelsen ville han ha mest mulig informasjon om det som hadde skjedd, og dette fordi alle vet at saker alt for enkelt blir henlagt uten konkret informasjon og bevis. Han tenkte derfor at navnene på noen av politibetjentene ville øke muligheten for at saken ikke blir henlagt.

- I ønske om å finne ut mest mulig la han ut statusen, men skjønte fort at det var uhensiktsmessig ikke minst fordi han har dette på tape. Det skal presiseres at de avbildede tjenestemennene var de som opptrådte profesjonelt, og at det derfor var viktig for Kristian at nettopp disse fikk forklare seg om hvordan dette hadde foregått.

- Kristian opplevde at de var litt flaue, og de uttalte blant annet at «her skulle vi aldri vært».

Var i kontrakt under pågripelsen

Han var også i kontakt med Valen mens komikeren ble pågrepet fredag.

 - Nå er han i politiets varetekt, og når politiet er ferdig med å registrere ham skal vi være der. Jeg antar de bare vil avhøre ham, og slippe ham ut med en gang. Meg bekjent er det ikke grunnlag for pågripelse, og uansett på ingen måte til å holde ham.

Hammervoll understreker at Valen ikke reagerer på de konkrete tjenestemennenes opptreden, men på «politiets vilje til å invadere hans private hjem uten grunn».

BLE PÅGREPET: Kristian Valen ble fredag formiddag pågrepet av politiet etter å ha lagt ut flere bilder av poltibetjentene som oppsøkte ham på sin Facebookside. Foto: Se og Hør
BLE PÅGREPET: Kristian Valen ble fredag formiddag pågrepet av politiet etter å ha lagt ut flere bilder av poltibetjentene som oppsøkte ham på sin Facebookside. Foto: Se og Hør Vis mer

- Kristian er fullstendig trygg på at ingen av politimennene på stedet følte at han var ute etter dem. Tvert imot var det en så god tone som en kan forvente seg.

Avslørte dramaet på sin Facebookside

Kort tid etter at han ringte etter ambulanse skal politiet ha ankommet og ha tatt med seg kvinnen som var i leiligheten, ifølge Valens innlegg på sin Facebookside.

Det var VG som først meldte om utrykningen.

«Ringte ambulansen pga sambo hadde ramla å kutta seg på kjøkken søppelet.... 5 min seinere sto 12 uniformerte politi folk med våpen å ransaket hele leilighet og bortførte dn skada personen mot sin vilje. Har alt på video..... Er d mulig!!!», står det blant annet i statusoppdateringen, som senere har blitt slettet fra Valens Facebook-side.

Han la også ut bilder av flere av betjentene som rykket ut.

Operasjonsleder André Kråkenes bekrefter til Seoghør.no at politiet rykket ut til Valens leilighet.

Kvinnen ble ifølge politiet fraktet til legevakt fordi hun hadde skadet seg på en kniv.

Politiet vil ikke kommentere de andre påstandene fra Valen.

- Ble lagt i jern mot sin vilje

Valens advokat John M. Hammervoll  bekrefter også til Seoghør.no at utrykningen fant sted.

– Vi kan bekrefte at politiet har vært på en ny visitt. Kristian forteller meg at han ringte selv og ba om legehjelp fordi noen hadde skadet seg i leiligheten hans. I stedet for å få hjelp fikk han huset fullt av politifolk som la de tilstedeværende, inkludert Valen selv, i jern mot sin vilje. Dette har vi på video.

Skjøt i veggen i 2007

Dette er ikke første gang Valen får besøk av politiet i sitt hjem.

I 2007 avslørte Se og Hør at politiet hadde rykket ut til Valens daværende hjem  på St. Hanshaugen i Oslo etter at komikeren skjøt i veggen med et våpen av typen MP5.

SKJØT I VEGGEN: I 2007 avslørte Se og Hør at Kristian Valen hadde fått besøk av politiet etter å ha skutt i veggen i sin leilighet. Foto: Se og Hør
SKJØT I VEGGEN: I 2007 avslørte Se og Hør at Kristian Valen hadde fått besøk av politiet etter å ha skutt i veggen i sin leilighet. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg finner nøkkelen (til våpenskapet på soverommet, red.anm.) og tar ut det første våpenet jeg finner, som er en MP5. Det er så mørkt at jeg bare griper etter ammunisjon. Jeg tror jeg bare får lagt oppi ett eller to skudd, kanskje tre, men jeg har ikke peiling. Så roper jeg til vedkommende: «Jeg er bevæpnet, kom deg ut!»

- Skikkelsen kommer inn igjen og ser mot meg. Da holder jeg våpen, og jeg var pissredd. Det jeg gjør, er at jeg retter våpenet til side og fyrer av et skudd i veggen for å gi beskjed om at dette ikke er et lekevåpen. Da forsvinner vedkommende ut, og jeg blir sittende der lenge, har Valen tidligere fortalt til VG om epsioden.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Kristian Valen før