VRAKET: Pia Haraldsens prestasjoner på scenen skal ha ført til at teateret hentet inn en ekstra skuespiller. Foto: Seher.no/Anders Myhren
VRAKET: Pia Haraldsens prestasjoner på scenen skal ha ført til at teateret hentet inn en ekstra skuespiller. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Krise å ha Pia som prest

Pia Haraldsens skuespillerprestasjoner blir slaktet.

SEHER.NO: I august ble det klart at Pia Haraldsen (28) etter planen skulle spille rollen som presten Lorenza i Haugesund Teaters oppsetning av stykket "Romeo og Julie".

Det fikk en rekke teaterfolk landet rundt til å reagere kraftig.

- Det er en hån mot skuespillerkunsten. Det er mangel på respekt for fag og kunnskap. Dette undergraver kunsten, sa teatersjef Otto Homlung ved Trøndelag Teater den gang til VG.

Nå viser det seg at Haraldsens skuespillerprestasjoner skal ha vært såpass dårlige at teateret har valgt å hente inn en ny skuespiller to uker før premieren.

- Skuespillere og kunstneriske personale på Haugesund Teater stilte som krav å få inn en ny skuespiller som prest fordi det var krise å ha Pia som prest i forestillingen. Ingen ønsker derimot å uttale seg direkte til pressen fordi de er redde for jobbene sine, sier leder i Norsk Skuespillerforening, Agnete Haaland, til VG.

Det er skuespilleren Gudmund Groven som har blitt hentet inn til presterollen.

Birgit Amalie Nilssen er teatersjef ved Haugesund Teater. Hun hevder at beslutningen om å fjerne Pia Haraldsen fra presterollen kun er et dramaturgisk grep.

- Dette var helt ukjent for meg. Nyansettelsen er uansett kun dramaturgisk betinget, og har ikke noe med Pias jobb å gjøre.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - En hån mot kunsten