Kris Jenner:

Kris Jenner stemples som «ond» av dyrevernere

Nye bilder av «Keeping up with the Kardashians»-stjernen får kritikere til å se rødt.

KRITISERES: Flere medlemmer av Kardashian/Jenner-klanen har de siste årene fått kritikk for bruk av pels og andre dyreprodukter. Nå er Kris Jenner, mor til de seks mest kjente barna, i førersetet for en opphetet debatt rundt problematikken. Foto: Shutterstock, Rex, NTB scanpix
KRITISERES: Flere medlemmer av Kardashian/Jenner-klanen har de siste årene fått kritikk for bruk av pels og andre dyreprodukter. Nå er Kris Jenner, mor til de seks mest kjente barna, i førersetet for en opphetet debatt rundt problematikken. Foto: Shutterstock, Rex, NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Kardashian/Jenner-familien er kjent for å skape overskrifter, men denne gangen er det ikke nyheter av det positive slaget, som sørger for oppmerksomheten.

Selverklært manager og mor til de seks Kardashian/Jenner-barna, Kris Jenner (61), slaktes av amerikanske PETA etter å ha blitt fotografert i det som etter alt å dømme er ekte pels over skulderen.

I tillegg har hun på seg skinnsko, og en Birkin-veske i krokodilleskinn fra det franske luksusmerket Hermés er å skimte i bakgrunnen, ifølge nettsiden Contactmusic.

Caption this....

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Det liker dyrevernerne ikke. I et aggressivt innlegg går organisasjonen til angrep på Jenner, og omtaler henne som blant annet ond.

Kritiseres

Nettsiden Contactmusic er blant de første til å omtale saken. De skriver at bildet av 61-åringen, som først ble lastet opp på Instagram-kontoen til Kim Kardashian (37), nå får sterk kritikk på sosiale medier.

PETA, en av verdens største organisasjoner for dyrevelferd, har flere ganger tidligere gått hardt ut mot kjendiser som har brukt pels eller andre produkter produsert av døde dyr.

Jenner har de imidlertid valgt å gå ekstra hardt ut mot på Twitter.

Sammen med bildet av PR-millionæren, har de lagt ved bilde av en snøhvit rev, en krokodille og en ku, for å symbolisere livene som har gått for å skape antrekket hennes.

De har også skrevet følgende beskjed til Jenner:

«Du er så fantastisk flink til å være ond, kjære. Så mange dyr døde for ditt forferdelige antrekk».

PETAs melding er delt videre tusenvis av ganger på Twitter, og flere går hardt ut mot den 61 år gamle TV-profilen i tråden under. «Hun er så ekkel» og «Dette er ikke greit» oppsummerer ordlyden for det som går igjen. Det er imidlertid ikke kjent om pelsen Jenner bruker er ekte eller falsk.

I kommentarfeltet tilhørende Kardashians bilde på Instagram er det også flere som går hardt ut mot manager-mammaen. Selv har ikke Jenner kommentert kritikken selv ennå.

Det later imidlertid ikke til at hun bryr seg. Ved flere anledninger har hun brukt store pelskåper, selv om det har vært plussgrader i Los Angeles. Pels er også hennes foretrukne reiseplagg, om det så er i Paris eller New York hun er.

Bønn fra Pamela

Det er ikke bare Kris Jenner som har fått pelskritikk i familien. Pamela Anderson (50) har lenge forsøkt å få Kim Kardashian til å boikotte pels, men har ikke lykkes.

Contactmusic skriver at «Baywatch»-stjerna har skrevet et brev til Kim, der hun bønnfalt henne om å slutte å bruke døde dyr som klær.

Pamela er veganer og har i lang tid vært en av Hollywoods mest kjente dyrevernsaktivister.

- Jente til jente, jeg synes Kim har et stort hjerte og at hun har stor påvirkningskraft. Jeg skrev et brev til henne og snakket med henne under moteuka. Jeg snakket også med Melania Trump og mange andre offentlige personer, der jeg ba dem om å kle seg mer etisk, har hun uttalt.

KLER SEG VARMT: Kim Kardashian og North West var begge iført pelskåper i New York i fjor. Foto: Splash News
KLER SEG VARMT: Kim Kardashian og North West var begge iført pelskåper i New York i fjor. Foto: Splash News Vis mer

Kim har også blitt direkte angrepet av PETA. I 2016 hadde hun og datteren North (4) på seg matchende pelskåper. Det falt ikke i god jord.

Det er usikkert om kåpene var laget av ekte pels, men dyrevernsorganisasjonen mente det uansett er et dårlig signal av Kim å kle datteren i pels.

- Barn elsker dyr og det er ingen grunn til å tro at North er annerledes.

- Dersom pelskåpen er ekte har dyr måttet lide for forfengelighet, noe vi er sikre på at verken North eller andre jenter på hennes alder ville støttet, uttalte sjefen for PETA Mimi Bekhechi til The Mirror.

Khloé Kardashian (33) har imidlertid gått andre veien. I 2008 kastet hun nemlig klærne for PETA.

LES OGSÅ: - Hun vil bli et dårlig forbilde for barnet sitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer