ÅPEN: Inger Lise Hansen åpner seg om dramaet på hjemmebane som har opptatt henne de siste årene. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
ÅPEN: Inger Lise Hansen åpner seg om dramaet på hjemmebane som har opptatt henne de siste årene. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

Inger Lise Hansen:

KrF-Inger Lises datter (9) har fått alvorlig sykdom

- Som mamma følte jeg meg helt maktesløs, sier hun.

(Seoghør.no): Syv år etter at Inger Lise Hansen (35) ble vraket som nestleder for KrF, jobber hun i dag i Horten kommune.

Men overfor VG sier hun at de siste årene stort sett har dreiet seg om datteren Filippa (9), som i fjor høst ble alvorlig syk.

Det hele startet for halvannet år siden, da hun fikk halsbetennelse med streptokokker.

Filippa hadde de vanlige symptomene til halsbetennelse, men foreldrene begynte å undre da antibiotikabehandlingen ikke gjorde henne frisk.

– Hun fortsatte å være slapp og sove mye, og selv om hun i perioder var bedre så ble hun aldri helt frisk igjen. Vi var flere ganger hos lege og på sykehus, men ingen klarte å stille noen diagnose. Som mamma følte jeg meg helt maktesløs, sier Inger Lise til VG.

Saken fortsetter nedenfor.

GODT GIFT: Inger Lise og ektemannen David Hansen giftet seg for 14 år siden. De har to døtre sammen. Foto: Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix
GODT GIFT: Inger Lise og ektemannen David Hansen giftet seg for 14 år siden. De har to døtre sammen. Foto: Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix Vis mer

– Veldig vanskelig

Etter flere runder på Rikshospitalet i Oslo, fikk de endelig en diagnose. Niåringen hadde fått immunforsvarsykdommen autoimmun encefalitt, som ifølge Tidsskriftet.no betyr at hjernen blir angrepet av kroppens immunforsvar og forårsaker hjernebetennelse.

Selv om diagnosen er kjent i Norge, er ikke sykdommen enkel å behandle.

– De har prøvd flere forskjellige behandlinger. Det har vært fryktelig slitsomt. Det er noe helt annet hvis du har en sykdom hvor behandlingen er klar, og du vet hva du må gjøre for å bli frisk. Det er veldig vanskelig når ting ikke er A4 og, slik vi opplevde, at det ikke finnes et fasitsvar med en klar behandling. Det ble en prøvelse i seg selv, sier hun til avisen.

- Jeg ville satse på ham

Hansen er bosatt i Åsgårdstrand i Vestfold, der hun selv er oppvokst. Der bor hun med KrF-politiker David Hansen (38) og deres to døtre.

Inger Lise og David ble kjærester da hun var 18 år og han 20, og sommeren hun fylte 21 år giftet de seg.

- Når man er så ung har man ikke rukket å legge seg til så mange særheter. For meg var det viktig å si at jeg ville satse på ham, sa hun til Dagbladet i 2011.

Hun skrøt også av ektemannens støtte - både privat og karrieremessig.

- Vi gir hverandre rom til å utfolde oss som de to enkeltpersonene vi er. I mitt samliv får jeg lov til å være den jeg er. Jeg er sammen med en som bygger meg opp, i stedet for det motsatte. Skal man ha en karriere, for eksempel i politikken, og partneren på hjemmebane er lite støttende, er det et veldig stort hinder, sa Hansen til Dagbladet.

DANSEGLAD: I 2011 var Inger Lise en av deltakerne i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her sammen med dansepartneren Lars Alexander Wiulsrud. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DANSEGLAD: I 2011 var Inger Lise en av deltakerne i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her sammen med dansepartneren Lars Alexander Wiulsrud. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det tok på

35-åringen fra Åsgårdstrand vakte oppsikt da hun samtidig med sin politiske karriere stilte lettkledd i magasinet Det Nye.

I tillegg var hun positiv til borgerlig vielse av homofile, og uttalte at KrF burde innta en mer liberal holdning til etablering av vinmonopol.

Våren 2011 ble hun vraket som nestleder i partiet, noe hun opplevde som svært vanskelig. Det sa hun da hun var med i TV 3-programmet «Vis meg ditt kjøleskap».

- Jeg hadde et sterkt engasjement og ønsket å fortsette selv. Jeg hadde gjort dette i mange år, drevet med politikk. Plutselig sier partiet mitt at de ikke ville ha meg lenger. Det var en runde som selvfølgelig tok på. Samtidig måtte jeg bestemme meg for om jeg hadde identitet i det å ha et verv eller om identiteten min handler om meg og «Inger Lise». Det er jo det siste som er den jeg er egentlig, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg hadde aldri klart det uten Mari