Jen Shah:

Krever ti år fengsel

I juli erkjente realityprofilen straffeskyld for omfattende svindleri. Nå ber justisdepartementet om ti år fengsel for Jen Shah.

DØMT: Jen Shah er dømt for svindel. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB
DØMT: Jen Shah er dømt for svindel. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB Vis mer
Publisert

I «The Real Housewives of Salt Lake City» følger seerne rike husfruer i deres daglige virke, og serien har blitt en seersuksess. Mye av det skyldes nok muligens alt dramaet som følger i kjølvannet av deres høye hæler.

Der blir vi også kjent med husfrue Jen Shah (49), som den siste tiden har fått oppmerksomhet for noe helt annet enn TV-krangler.

«Svindlet igjen og igjen»

Justisdepartementet ønsker en fengselsperiode på ti år for realitystjernen, etter at hun i januar ble dømt for telefonsalgsvindel av eldre mennesker, skriver NBC News.

I rettsdokumenter fra 23. desember, blir Shah kalt for «den mest skyldige som er siktet i denne saken», og «en leder av en omfattende, landsdekkende telefonsvindelordning med tusenvis av uskyldige ofre».

KAN STRAFFES: Influenser Katie Sigmond risikerer fengsel etter at et stunt gikk galt. Video: Tiktok/Snapchat. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

«Etter tiltaltes anvisning ble ofrene svindlet gang på gang til de ikke hadde noe igjen», skriver New York-advokaten Damian Williams i dokumentet.

«Hun og hennes medsammensvorne fortsatte til ofrenes bankkontoer var tomme, kredittkortene deres nådde grensen, og det var ikke mer å ta».

Erkjente straffskyld

Realityprofilen og hennes assistent, Stuart Smith, ble anklaget for svindel og hvitvasking i mars i fjor.

Telefonsalg-svindel, med ti eller flere ofre over 55 år involvert, har en maksimumsstraff på 30 år i fengsel. Hvitvasking har maksstraff på 20 år.

Shah og Smith opprettet lister med navn på uskyldige personer, som de har solgt videre til andre for å begå svindel mellom 2012 og 2021.

RASER: Youtuber Phonchanok Srisunaklua fikk sterk kritikk etter at hun la ut denne videoen på sin Youtube-kanal. Video: Viralpress Vis mer

Etter å ha hevdet sin uskyld i april 2021, erkjente Shah straffskyld i juli i år.

Punktet om hvitvasking ble fjernet fra dommen som en del av avtalen. Shah godtok blant annet å betale erstatning på opp til 9.5 millioner dollar, tilsvarende 93,7 millioner kroner. I tillegg risikerer hun opp til 14 år i fengsel.

LES OGSÅ: NRKs Gry Blekastad Almås om korrespondentlivet- Var et sjokk for mange

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer