Britisk politiker:

Krever oppvask etter Eurovision-fiasko

- Globalistisk farse, mener Brexit-politiker Nigel Farage, som vil ha Storbritannia ut av sangkonkurransen.

BRUTALT: James Newman og Storbritannia fikk det tøft under finalen i Eurovision. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få lot seg imponere over Tix og Norges 18. plass i lørdagens Eurovision. Enda færre lot seg fenge av James Newman og Storbritannia, som havnet desidert sist og fikk totalt 0 poeng.

Dette er langt fra første gang at britene skuffer stor i den gigantiske musikkonkurransen.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer

Fyrer løs

Nå tar den britiske politikeren Nigel Farage bladet fra munnen, og sier nøyaktig hva han mener om lørdagens jumboplass.

Det gjør han i et Facebook-innlegg dagen derpå, en post som har gått viralt på sosiale medier.

– Jeg har sagt det før, men vi må ut av denne globalistiske Eurovision-farsen, skriver den britiske Brexit-politikeren.

FIASKO: James Newman og Storbritannia fikk 0 poeng i lørdagens Eurovision. Foto: Peter Dejong / AP
FIASKO: James Newman og Storbritannia fikk 0 poeng i lørdagens Eurovision. Foto: Peter Dejong / AP Vis mer

Farage, som nemlig er politiker i Brexitpartiet, har vært pådriver for å løsrive Storbritannia fra resten av Europa. Nå vil han altså også løsrive Storbritannia fra Eurovision, verdens største sangkonkurranse.

Til teksten har han lagt ved et bilde av årets plasseringer og hver enkelt nasjons poengscore. I kommentarfeltet fosser kommentarene inn, og per nå har over 12 000 delt sin mening.

HARD SKYTS: Nigel Farage mener Storbritannia bør bryte ut av verdens største musikkonkurranse. Foto: Matthew Childs / Reuters
HARD SKYTS: Nigel Farage mener Storbritannia bør bryte ut av verdens største musikkonkurranse. Foto: Matthew Childs / Reuters Vis mer

I kommentarfeltet flommer det over av kommentarer, og over 12.000 har delt sin mening. Mange er enige med politikeren, og omtaler Storbritannia som den store musikk-nasjonen.

- Tar det ikke på alvor

Det var Nettavisen som først omtalte saken. Avisa har også snakket med Morten Thomassen, som er klubbleder i den norske Melodi Grand Prix-klubben. Han er ikke overrasket over reaksjonen til Farage.

– Jeg synes at Storbritannia i stedet enn å bli sur på Europa, må bli sur på sin egen TV-stasjon. Det er haugevis av gode britiske artister på radio til enhver tid. Men disse deltar ikke i konkurransen, sier han til Nettavisen.

ARG: Den britiske politikeren Nigel Farage postet dette nbildet på Facebook søndag.
ARG: Den britiske politikeren Nigel Farage postet dette nbildet på Facebook søndag. Vis mer

Han uttaler at Storbritannia tradisjonelt sett har gjort det svært bra i konkurransen, og at de stort sett har havnet blant de ti landene med mest poeng - noe som har vært en gjentakende tendens helt siden de ble med i konkurransen i 1957.

FOLKERAVE?: Ukraina setter sine spor i årets Eurovision med gruppa Go_A med låta «Shum». Eurovision-ekspert tror den kan splitte folk og jury. Video: NRK, Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

I 1999 forsvant imidlertid språkkravet, og Thomassen mener dette har mye å si for at poengene begynte å dale for England.

– Når de skal forklare hvorfor de gjør det så dårlig i konkurransen, så skylder de på at Europa misliker dem, eller ikke liker dem lenger. Men det er heller det at de ikke tar konkurransen på alvor, mener Thomassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer