Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen:

Krever millionerstatning etter huskjøp

Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen var i tingretten i Arendal mandag.

I TINGRETTEN: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen var i tingretten mandag i forbindelse med huskjøp. Her er paret avbildet i 2019. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
I TINGRETTEN: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen var i tingretten mandag i forbindelse med huskjøp. Her er paret avbildet i 2019. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I februar ble det kjent at «Farmen kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen (26) og forloveden Stian Lauritzen (33) skulle gå til sak mot tidligere huseier, i tillegg til tre forsikringsselskaper etter huskjøp.

Det meldte VG den gang.

SPENNENDE: Farmen kjendis-programleder Tiril Sjåstad Christiansen uttaler seg om den nye programlederkollegaen Mads Hansen i søsterprogrammet Farmen. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Det var i fjor sommer det ble kjent at paret hadde gått til innkjøp av et hus i Grimstad. Lauritzen har tidligere røpet overfor Agderposten at huskjøpet var spontant, og at det er et gammelt hus med en stor hage.

Mandag morgen var paret på plass i tingretten i Arendal. Rettssaken går over to dager, mandag og tirsdag.

Millionbeløp

Sjåstad Christiansen og Lauritzen ber om 1,4 millioner kroner i erstatning.

– Boligen fremsto som svært velholdt. Det var viktig for paret som ventet barn, hevdet advokat Anne-Marie Varen.

Ifølge advokaten hadde boligen fukt- og råteskader. Det melder Agderposten.

– Kjøpersiden hadde ingen konkrete planer om å renovere bad, men på grunn av mugg og råte i vegger og gulv på bad, måtte disse fjernes. Kostnadene ved nye vegger og fliser var nødvendig for å utbedre skadene, men kravet er betydelig nedjustert i forhold til totalkostnadene ved renoveringen av bad, sto det i sluttinnlegget.

Ifølge motparten, skadeoppgjørsselskapet Claims Link, var det allerede opplyst om at boligen fra 1959 hadde antydning til råteskader da det ble lagt ut for salg.

FEBRUAR 2021: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

– Boligens tilstand og behov for renovering, understøttes også av at kjøper så på boligen som et oppussingsprosjekt og hadde store renoveringsplaner for boligen. Det kan derfor ikke komme overraskende på kjøper at det var råteskader i bygget. At omfanget kan ha vært mer enn kjøper selv forventet, innebærer ikke et vesentlig avvik fra forventet tilstand, sto det i motpartens sluttinnlegg.

Duoen fremmer et krav om et prisavslag tilsvarende de kostnadene som har vært nødvendige for at manglene skal utbedres.

Totalt er det reparasjonskostnader på 1.263.208 kroner. Det kreves i tillegg erstatning for husleie, strøm, lager og juridisk bistand på 112.911 kroner.

Høydramatisk fødsel

«Det ble ikke mange år i dette fantastiske huset, men når du er to av Norges mest spontane mennesker, med maur i ratatta, så må man bare lytte til kroppen som nå roper GRIMSTAD», skrev 25-åringen på Instagram, da de avslørte at de skulle forlate hovedstaden.

Nyheten om flytteplanene kom bare ei måned etter at paret avslørte at de ventet sitt første barn sammen.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

I november i fjor kom parets datter Vega til verden, og overfor Se og Hør har «Farmen kjendis»-programlederen tidligere åpnet seg om fødselen.

- Vi hadde en «heavy» fødsel. Hun (babyen, journ.anm.) ville ikke ut, og måtte til slutt bli tatt med sugekopp. Da de til slutt la henne på magen min var hun blek, livløs og uten skrik, så hun ble tatt vekk fra meg med én gang, meddelte 25-åringen, og fortsatte:

- Det var en tøff opplevelse.

Legene måtte på et tidspunkt tømme den lille babyens mage for urent fostervann, og gi henne oksygentilførsel. På grunn av omstendighetene, og at Sjåstad Christiansen var omtåket, fikk hun ikke med seg spesielt mye fra de dramatiske timene. Det gjorde imidlertid kjæresten.

- Stian, stakkars - han fikk jo med seg alt. Som da de tok med Vega ut, la henne i pustemaskin og slikt. Han var ganske «shaky» og brukte noen dager på å komme seg, fortalte ettbarnsmoren.

- Hvor lang tid tok det før dere fikk beskjed om at alt hadde gått bra?

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen forteller til Dagbladet at kroppen hennes kjennes ut som en innvendig badstue. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

- Jeg ble sydd, og fikk dusjet. Vega ble sendt i ambulanse til Kristiansand, mens vi kjørte bil til dit etterpå. Hun ble koblet av pustemaskinen samme kveld, da de så at hun hadde gode oksygenverdier. Endelig fikk vi holde henne, og da skal jeg fortelle deg at tårene kom.

Paret og den lille babyen ble værende på intensiven i Kristiansand i tre dager.

LES OGSÅ: - Jeg har vært forberedt i noen år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer