Kim Kardashian West:

Krever millioner av livvakten etter ranet

Selv to år etter skjebnenatten, fortsetter bråket rundt Pascal Duvier.

FIKK SPARKEN: Kim Kardashians livvakt gjennom mange år, Pascal Duvier (t.v.), ble sparket etter det brutale ranet realitystjernen ble utsatt for i 2016. Nå blir han også saksøkt for nærmere 50 millioner kroner. Foto: NTB scanpix
FIKK SPARKEN: Kim Kardashians livvakt gjennom mange år, Pascal Duvier (t.v.), ble sparket etter det brutale ranet realitystjernen ble utsatt for i 2016. Nå blir han også saksøkt for nærmere 50 millioner kroner. Foto: NTB scanpix Vis mer

For to år og én dag siden ble den amerikanske realitydronningen Kim Kardashian West (37) brutalt ranet av maskerte menn i Paris. Den bevæpnede gruppen på fem brøt seg inn på hotellrommet hennes på Hôtel Particulier de Pourtales, og forlot det med smykker til en verdi på flere titalls millioner kroner.

Mens Kardashian ble liggende bundet og hjelpeløs i et badekar, skal stjernens stylist og gode venninne, Simone Harouche, ha gjemt seg på et annet baderom i underetasjen.

Opplevelsen var traumatisk for stjernen, som gikk under jorda i en periode etter ranet. Da hun endelig brøt tausheten, var det med tårer.

SNAKKET FOR FØRSTE GANG: Kim Kardashian fortalte åpent om dramaet som utspilte seg i Paris. Video: E! Online Vis mer

Pascal Duvier (45), Kardashians livvakt, var blant dem som måtte tåle massiv oppmerksomhet i kjølvannet av Paris-ranet.

Han fikk i etterkant sparken, men det sluttet ikke der. Nå saksøkes han og hans selskap ProtectSecurity for flere millioner norske kroner.

Saksøkes for 50 millioner

Det er People som først omtaler saken. Magasinet skriver at de sitter på rettsdokumenter som viser at Kim Kardashians forsikringsselskap, American International Group, nå saksøker Duvier og hans sikkerhetsselskap for elleville 6 116 067 dollar, som i norsk valuta regnes til rundt 49,9 millioner kroner.

Beløpet er ikke helt tilfeldig. Det er nemlig det samme beløpet som Kardashian fikk utbetalt av sitt forsikringsselskap etter det brutale ranet, der kjeder, diamantringer og andre luksussmykker ble stjålet.

HØYRE HÅND: Pascal Duvier var på plass da Kim Kardashian var i Paris i anledning moteuka i september 2014. På samme tid to år senere ble hun ranet i motebyen, mens Duvier befant seg annetsteds. Nå saksøkes han. Foto: Laurent Zabulon/ABACAPRESS/ NTB Scanpix
HØYRE HÅND: Pascal Duvier var på plass da Kim Kardashian var i Paris i anledning moteuka i september 2014. På samme tid to år senere ble hun ranet i motebyen, mens Duvier befant seg annetsteds. Nå saksøkes han. Foto: Laurent Zabulon/ABACAPRESS/ NTB Scanpix Vis mer

Pascal Duvier var på jobb under ranet, men han passet heller på Kims søstre Kourtney Kardashian (39) og Kendall Jenner (22). De to festet sammen på en nattklubb mens søsteren deres fryktet for livet på hotellet - som ligger sentralt ved Rue Tronchet i byens 6. arrondissement.

- Uaktsom og uforsiktig

I søksmålet blir det hevdet at det ikke ble gjort nok for å ivareta Kim Kardashians sikkerhet i perioden, og jobben Duvier gjorde blir beskrevet som «uaktsom og uforsiktig».

Sikkerhetsselskapet «burde ha visst at det var påkrevd at de skulle beskytte, sikre, overvåke og inspisere», blant annet.

RANET HER: Bildet er tatt utenfor Hôtel Particulier de Pourtales på Rue Tronchet i Paris, der Kim Kardashian ble ranet i oktober 2016. Foto: NTB scanpix
RANET HER: Bildet er tatt utenfor Hôtel Particulier de Pourtales på Rue Tronchet i Paris, der Kim Kardashian ble ranet i oktober 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Duvier, som altså ikke var til stede for Kardashian da ranerne brøt seg inn, har tidligere fortalt at han ikke ønsker han kunne forandre noe fra den høstdagen i 2016.

- Jeg liker ikke å kaste bort tid på tanker om «hva om» eller «hva kunne skjedd hvis …». Mange gode og mange dårlige ting skjer. Livet er en kjedereaksjon av avgjørelser og handlinger man gjennomfører, man kan ikke velge å bare forandre enkelte ting. Enhver forandring påvirker alt annet, sa han ifølge The Sydney Morning Herald i fjor.

Ifølge Daily Mail søkte Duvier om å få ProtectSecurity slått konkurs under tre måneder før ranet. Dette satte livvakten i et mistenkelig lys, og blant annet Entertainment Tonight skrev at Kim Kardashian og ektemannen Kanye West (41) ga Duvier sparken etter ranet.

People skriver nå at Duvier ikke har besvart dere henvendelser angående søksmålet, og at han onsdag slettet sin Instagram-konto. Dette tolkes som et tegn på at han ønsker å trekke seg tilbake i denne turbulente perioden.

Ble vekket

Selv om Paris-ranet er blitt teppedekket i en rekke medier, kom det i en periode stadig fram flere detaljer om hva som skjedde den gangen i starten av oktober 2016.

I en episode av «Keeping Up With The Kardashians», som ble sendt i mars i fjor, fortalte Kim Kardashian om øyeblikket da hun skjønte at noe var galt:

- Jeg lå på senga mi, i morgenkåpe, og tenkte at jeg burde stå opp og vaske ansiktet mitt selv om jeg var veldig trøtt. Ti minutter senere, mens jeg lå og døste, hørte jeg plutselig noen som løp opp trappa, sa hun ifølge UsWeekly.

DAGEN FØR: Kim Kardashian var på flere motevisninger i Paris før hun ble ranet. Her er hun fotografert dagen før det grusomme ranet i den franske hovedstaden. Foto NTB scanpix
DAGEN FØR: Kim Kardashian var på flere motevisninger i Paris før hun ble ranet. Her er hun fotografert dagen før det grusomme ranet i den franske hovedstaden. Foto NTB scanpix Vis mer

Kardashian la til at hun først trodde det var storesøsteren Kourtney (39) og assistenten hennes, Stephanie Sheppard, som bråkte da de kom hjem fra byen.

- Jeg trodde det var du og Stephanie som var fulle, sa hun til søstrene Kourtney og Khloé, som sitter sammen med henne i sofaen i klippet.

TV-stjernen tilføyde til at hun ropte «hallo» til dem flere ganger, men at hun ikke fikk noe svar. Da begynte det å knyte seg i brystet på den verdenskjente realityprofilen.

GRÅTKVALT: Det blå tårevått da Kim Kardashian West åpnet seg opp om hvordan hun taklet Paris-ranet og hvordan det har endret livet hennes. Hun gjestet TV-showet The Ellen Show. Video: EllenTube via TV3 Vis mer

Soveromsdøren hennes sto litt åpen, og gjennom sprekken fikk hun øye på to menn som holdt en tredje mann nede - nattportieren som ble truet til å slippe ranerne inn i superstjernens leilighet.

- De var rett utenfor soverommet mitt, halvannen meter unna. Så jeg gled ned fra senga og plukket opp telefonen min, men jeg visste ikke hvordan jeg ringte 911 i et annet land.

Kastet ned

Ettersom Kim Kardashian ikke visste hvordan hun skulle få tak i politiet, ringte hun heller til livvakten.

- Så kom den ene fyren inn og røsket telefonen fra meg, før han kastet meg ned på senga. Da tenkte jeg: «Dette er slutten», la Kardashian til.

Nattportieren skal også ha fungert som tolk under ranet, ettersom ranerne ikke kunne engelsk og Kardashian ikke snakker fransk.

Ifølge People valgte den franske avisen Le Journale du Dimanche å lekke rapporten 37-åringen leverte til fransk politi grytidlig om morgenen den 3. oktober.

Der kom Kardashian angivelig med en rekke detaljer om ranet, inkludert hva som ble stjålet fra rommet hennes:

To diamantarmbånd fra Cartier, et halskjede i gull og diamanter fra Jacob, diamantøredobber fra Lorraine Schwartz, en Rolex-klokke i gull, samt flere andre ting.

- Jeg tror de ranet meg for fem millioner dollar, sa Kardashian i rapporten, ifølge People, men det ble altså oppjustert til over seks millioner dollar.

LES OGSÅ: - Vi ser for oss en fremtid sammen