Nora Mørk:

Krever millionbeløp etter hacking-skandalen

15 personer har blitt anmeldt for å ha delt bildene fra Mørks private telefon.

BLE HACKET: De personene som står bak deling av bildene som ble hacket fra Nora Mørks telefon, nå forvente seg en sjokkregning på 150 000 kroner hver. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BLE HACKET: De personene som står bak deling av bildene som ble hacket fra Nora Mørks telefon, nå forvente seg en sjokkregning på 150 000 kroner hver. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I kveld er det duket for åttedelsfinale mellom Norge og Spania i håndball-VM.

Mens Nora Mørk og de andre håndballjentene skal forsøke å kjempe seg videre fra Leipzig i Tyskland, jobber førstnevntes advokater en beintøff kamp her hjemme i Norge.

KJEMPER VIDERE: Kvinnenens håndball-VM er godt i gang i Tyskland. Her er Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke avbildet etter kampen mellom Argentina og Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJEMPER VIDERE: Kvinnenens håndball-VM er godt i gang i Tyskland. Her er Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke avbildet etter kampen mellom Argentina og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Den siste tiden har den populære håndballstjernen nemlig fått oppmerksomhet for helt andre ting enn sine prestasjoner på banen.

13. november kunne en tydelig opprørt Nora Mørk fortelle til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at en rekke private bilder av henne var på avveie.

- Svi på pungen

Ifølge Dagbladet, som har vært i kontakt med Mørks advokat, John Christian Elden, kan personene som står bak deling av bildene nå forvente seg en sjokkregning på 150 000 kroner hver.

- Nora Mørk er tøff og lar ikke dette fare hen. Hun står på for at andre ikke skal komme i samme posisjon, ved å markere at det skal svi på pungen å dele tyvegods og personlige bilder med andre, sier Elden til Dagbladet.

15 personer har blitt anmeldt for å ha delt bildene fra Mørks private telefon. Disse har ifølge avisen allerede fått en bot på 15 000 kroner hver fra politiet.

- Har man lastet ned intim-bildene, delt en lenke med bildene, eller beskrevet hvordan de intime bildene kan finnes, blir vedkommende nå fortløpende varslet om søksmål, sier advokat Elden til Dagbladet.

- Selvtilliten har forsvunnet

At saken har gått hardt inn på håndballstjernen, er ikke til å legge skjul på.

- Det har knekt meg, sa Mørk til TV 2, da hackingen ble gjort kjent.

- Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, la hun til.

BRUDD: Nora Mørk bekreftet i begynnelsen av desember at hun og Stefan Strandberg har gått hver til sitt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BRUDD: Nora Mørk bekreftet i begynnelsen av desember at hun og Stefan Strandberg har gått hver til sitt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Tidligere denne måneden ble det også kjent at Nora og kjæresten, fotballproffen Stefan Strandberg (27), har gått hver til sitt. Det fortalte hun i et portrettintervju i VG.

- Vi er ikke sammen lenger. Det er blitt slutt i løpet av høsten, sa Mørk i begynnelsen av desember.

Paret hadde vært kjærester i seks år.

LES OGSÅ: - Kan kjenne på redselen for å sitte igjen med varige skader

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer