Kristian Valen

Krever inndragelse av 34 våpen

Kristian Valen må møte i retten.

Publisert
Sist oppdatert

Komiker Kristian Valen (47) må møte i retten etter at politiet skal ha funnet ulovlig våpen i hjemmet hans. Nå krever politiet inndragelse av minst 34 våpen og henviser til straffelovens paragraf 70 om at det er «nærliggende fare for at den vil bli gjort til gjenstand for eller brukt ved en straffbar handling».

Det melder VG.

Forholdene skal strekke seg tilbake til 2020.

Ifølge tiltalebeslutningen, som Se og Hør har fått tilgang på, hadde Valen et registreringspliktig våpen av typen AR-15 halvautomatisk gevær kaliber 223 Remington uten tillatelse fra politimesteren.

- Våpenet er ikke registrert som deaktivert i Nasjonalt våpenregister og er ikke deaktivert i henhold til regelverket, heter det i tiltalen.

Hans forsvarer, Ida Andenæs, sier til avisen at Valen nekter straffskyld.

FRIERI: Kristian Valen avsluttet showet «Åsted Valen» med å dra opp kjæresten Karen på scenen. Der fikk hun seg en overraskelse hun trolig ikke vil glemme med det første. Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Han erkjenner ingen av forholdene i tiltalen. Bakgrunnen for dette vil bli belyst nærmere under hovedforhandlingen, sier hans forsvarer Ida Andenæs til VG.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Andenæs, foreløpig uten hell.

I tillegg til besittelse av ulovlig våpen, er han også tiltalt for narkotikaovertredelse. Selv mener han det er vanlige medisiner han har fått utskrevet fra legen - og at han har dokumentasjon på det.

Saken skal opp i Oslo tingrett 16. og 17. august.

Valen har selv omtalt saken på Facebook. I innlegget skriver han blant annet følgende:

«Ser at en sak vi har mast på politiet i over 2 år for å få en avklaring på nå endelig har fått en dato. Ser overskriftene får meg til å se ut som Pablo Escobar +. Må dessverre fortelle at dette ikke medfører riktighet», skriver han, og legger til:

«Det er selvfølgelig en enorm belastning at dette kommer opp slik. Men jeg velger å se på slik at det nå endelig blir en oppklaring på denne saken jeg har jobbet med i over to år.»

Dømt for trusler

Dette er imidlertid ikke første gang komikeren havner i trøbbel med politiet.

Høsten 2016 rykket væpnet politi ut til Aker Brygge i Oslo i formiddag etter melding om at en mann var observert med en pistol.

Mannen ble pågrepet og kjørt til arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer

Advokat John Christian Elden kunne senere bekrefte at mannen som ble pågrepet var Valen.

I 2017 ble han dømt til betinget fengsel i 21 dager og ilagt ham saksomkostninger på 10 000 kroner for å ha truet flere polititjenestemenn på Facebook etter en politiaksjon hjemme hos ham.

LES OGSÅ: - Det har vært skikkelig tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer