Kristian Valen

Krever inndragelse av 34 våpen

Kristian Valen må møte i retten.

Publisert
Sist oppdatert

Komiker Kristian Valen (47) må møte i retten etter at politiet skal ha funnet ulovlig våpen i hjemmet hans. Nå krever politiet inndragelse av minst 34 våpen og henviser til straffelovens paragraf 70 om at det er «nærliggende fare for at den vil bli gjort til gjenstand for eller brukt ved en straffbar handling».

Det melder VG.

Forholdene skal strekke seg tilbake til 2020.

Selv hevder Valen at dette er feil. I en e-post til Se og Hør skriver han:

«De (politiet) fant ett stk våpen i kostymelageret til mitt produksjonsselskap på Aker Brygge som de mener ikke er "100 prosent forskriftsmessig plombert".

Dette er kun én hendelse som skjedde for snart tre år siden. Jeg og mine advokater har mast på politiet i brevform i nesten hver uke om å endelig få saken avklart».

Ifølge tiltalebeslutningen, som Se og Hør har fått tilgang på, hadde Valen et registreringspliktig våpen av typen AR-15 halvautomatisk gevær kaliber 223 Remington uten tillatelse fra politimesteren.

- Våpenet er ikke registrert som deaktivert i Nasjonalt våpenregister og er ikke deaktivert i henhold til regelverket, heter det i tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer