Aylar Lie:

Krever erstatning etter Northug-boken

Aylar Lie forlanger økonomisk oppreisning.

SAKEN FORTSETTER: Aylar Lie mener hun har krav på økonomisk oppreisning etter at Petter Northug omtalte henne i sin selvbiografi. Foto: NTB scanpix
SAKEN FORTSETTER: Aylar Lie mener hun har krav på økonomisk oppreisning etter at Petter Northug omtalte henne i sin selvbiografi. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forlaget bak Petter Northugs (32) nye utgitte biografi, «Min Historie», gikk i oktober med på å stryke avsnittene som omtaler Aylar Lie (34).

I boken kommenterer Northug for første gang forholdet til Lie, som skal ha startet i 2011. Hun føler at boken er en krenkelse av privatlivets fred.

Hun bestemte seg for å engasjerte advokat John Christian Elden for å få boken stanset. De stilte et ultimatum, om at boka enten måtte skrives om eller at de aktuelle avsnittene måtte strykes.

Etter hvert bestemte Pilar forlag å fjerne avsnittene. Lie er imidlertid ikke ferdig med kampen helt ennå. Onsdag ettermiddag meldte VG at den profilerte pokerspilleren også søker erstatning etter alt bråket.

Vil ha erstatning

Tony Vangen i advokatfirmaet Elden sier til avisen at Lie mener det som har vært skrevet om henne i boken har vært en krenkelse av privatlivets fred.

Sammen med ovennevnte Elden representerer han den tidligere glamourmodellen i saken, som de siste ukene har vært omtalt i flere norske medier.

- Hun har ikke på noe tidspunkt offentliggjort de opplysningene som står i boka. Lie kan ikke klandres for at enkelte medier fokuserte på kjendiseri og spekulasjoner da hun stilte opp i et kvinnemagasin i 2012 i anledning kvinnedagen. Formålet den gangen var å fjerne stigma rundt abort og alminneliggjøre temaet ved å snakke om dette, forklarer Vangen til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer