Aylar Lie:

Krever erstatning etter Northug-boken

Aylar Lie forlanger økonomisk oppreisning.

SAKEN FORTSETTER: Aylar Lie mener hun har krav på økonomisk oppreisning etter at Petter Northug omtalte henne i sin selvbiografi. Foto: NTB scanpix
SAKEN FORTSETTER: Aylar Lie mener hun har krav på økonomisk oppreisning etter at Petter Northug omtalte henne i sin selvbiografi. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forlaget bak Petter Northugs (32) nye utgitte biografi, «Min Historie», gikk i oktober med på å stryke avsnittene som omtaler Aylar Lie (34).

I boken kommenterer Northug for første gang forholdet til Lie, som skal ha startet i 2011. Hun føler at boken er en krenkelse av privatlivets fred.

Hun bestemte seg for å engasjerte advokat John Christian Elden for å få boken stanset. De stilte et ultimatum, om at boka enten måtte skrives om eller at de aktuelle avsnittene måtte strykes.

Etter hvert bestemte Pilar forlag å fjerne avsnittene. Lie er imidlertid ikke ferdig med kampen helt ennå. Onsdag ettermiddag meldte VG at den profilerte pokerspilleren også søker erstatning etter alt bråket.

Vil ha erstatning

Tony Vangen i advokatfirmaet Elden sier til avisen at Lie mener det som har vært skrevet om henne i boken har vært en krenkelse av privatlivets fred.

Sammen med ovennevnte Elden representerer han den tidligere glamourmodellen i saken, som de siste ukene har vært omtalt i flere norske medier.

- Hun har ikke på noe tidspunkt offentliggjort de opplysningene som står i boka. Lie kan ikke klandres for at enkelte medier fokuserte på kjendiseri og spekulasjoner da hun stilte opp i et kvinnemagasin i 2012 i anledning kvinnedagen. Formålet den gangen var å fjerne stigma rundt abort og alminneliggjøre temaet ved å snakke om dette, forklarer Vangen til avisen.

SØKER KOMPENSASJON: Aylar Lie har fått avsnittene om seg fjernet fra Petter Northugs bok, men vil også ha økonomisk oppreisning. Her fotografert i forbindelse med «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØKER KOMPENSASJON: Aylar Lie har fått avsnittene om seg fjernet fra Petter Northugs bok, men vil også ha økonomisk oppreisning. Her fotografert i forbindelse med «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

De stiller seg også kritisk til at Northug angivelig ikke skal ha pratet sant til forfatteren av boken, og mener at forlaget ikke har sjekket opplysningene før boken ble publisert. Derfor mener de at Lie har krav på oppreisning.

Det er ikke fremmet noe erstatningskrav formelt sett, men det er ifølge advokatene sendt en juridisk vurdering til Pilars advokat med en oppfordring om å komme fram til en løsning.

Ikke mottatt brevet

Advokat Halvard Helle i Schjødt, som jobber for forlaget, hevder de ikke har mottatt brevet. Forelegger Magnus Rønningen ønsker ikke å kommentere saken. Petter Northug har heller ikke uttalt seg.

Da det ble kjent at forlaget skulle fjerne avsnittet om Lie, mente Rønningen at de sto på trygg juridisk grunn.

Forlaget sa likevel ja til å fjerne avsnittet om Lie på rent publisistisk grunnlag.

- Vi ønsker ikke at denne saken skal overskygge det inspirerende og dyptpløyende innholdet i biografien om Petter Northug, ei heller at saken skal oppleves som vanskelig eller krevende for Aylar, skrev Rønningen til VG den gang.

«LANGRENNSFAR»: Se Ylvis-brødrenes musikkvideo om Petter Northug her, fra deres aktuelle TV-program «Stories of Norway» på TV Norge. Vis mer

- Utenfor min liga

I boken uttaler Northug seg også om andre forhold han har hatt gjennom årene. Blant annet snakker han om perioden han og Rachel Nordtømme (29) var sammen.

Northug innrømmer at han hadde et øye for Nordtømme tidlig. De møttes blant annet på friidrettsstevner i ungdommen. På skitreninger turte han ikke snakke til henne, kommer det fram i boka.

«En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Jeg var stille, sjenert og introvert. Hun var trygg og sprudlende. […] Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel,» skriver Northug.

32-åringen omtaler forholdet til Nordtømme flere steder i boken. Blant annet kommer det fram at det ble slutt høsten 2010, altså noen måneder før VM i Holmenkollen, der han vant tre gull.

LES OGSÅ: Pådro seg blåveis på hviledagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer