Gunilla Persson fra «Svenske Hollywoodfruer»:

Krever at svenskene legger ned «Paradise Hotel»

- Dette kan ødelegge menneskers liv, sier Gunilla Persson fra «Svenske Hollywoodfruer».

UT MOT EGEN KANAL: TV-fruen Gunilla Persson er ikke nådig i sin kritikk av realityprogrammet «Paradise Hotel». Selv er hun en del av «Svenske Hollywoodfruer», som også sendes på TV3. Foto: Johnny Wohlin / TV3
UT MOT EGEN KANAL: TV-fruen Gunilla Persson er ikke nådig i sin kritikk av realityprogrammet «Paradise Hotel». Selv er hun en del av «Svenske Hollywoodfruer», som også sendes på TV3. Foto: Johnny Wohlin / TV3 Vis mer

TV-profilen Gunilla Persson (58) er sjelden redd for å si hva hun mener, og sparer ikke akkurat på kruttet i sitt nye nett-tv-program, «The Gunilla Show».

Ifølge svenske Aftonbladet benytter Persson blant annet anledningen til å refse «Paradise Hotel», et realityprogram hun mener aldri burde ha fått plass på svenske tv-skjermer.

Talen er klokkeklar når 58-åringen får spørsmål, fra talkshow-kollega og tidligere «Paradise»-vinner Sanel Dzubur, om hun selv kunne ha tenkt seg å sjekke inn på skandalehotellet.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

- Fryktelig

- Nei, det er et program som TV3 burde legge ned. Det er eksponering av ungdommer, og jeg synes det er forferdelig å se hvordan kanalen skjenker dem fulle og lar dem gjøre masse fælt foran kamera, sier hun.

Persson har selv figurert på nevnte kanal i en årrekke, som en av kvinnene i realityserien «Svenske Hollywoodfruer». Hun mener det på ingen måte kan sammenliknes, og trekker fram «Paradise»-deltakernes unge alder.

- I USA kan du ikke drikke alkohol før fylte 21 år, og programmet hadde vært forbudt der. Det hadde vært straffbart, man hadde havnet i fengsel, påstår tv-fruen, som videre kaller programmet «smakløst».

- Folk deltar for å bli et kjent ansikt, men det er fryktelig, og man bør tenke seg godt om. Dette kan ødelegge menneskers liv.

Slår tilbake

Pressesjef i svenske TV3, Susanne Nylén, som både svarer på vegne av «Paradise Hotel», «The Gunilla Show» og «Svenske Hollywoodfruer», sier til Aftonbladet at kanalen anser førstnevnte realityserie som et vellykket program.

- Gunilla får selvsagt ha sine meninger, men vi er svært fornøyde med «Paradise Hotel». Programmet engasjerer og fortjener sin store seerskare, sier hun til avisen.

Se hvordan det gikk da Se og Hør besøkte Gunilla i Hollywood:

Også programmet som satte Persson på kartet er kjent for å engasjere. «Svenske Hollywoodfruer» har i årevis servert seerne høylytte diskusjoner, krangling og ellevilt drama - ofte skapt av nettopp Gunilla Persson.

Gjentatte ganger har hun havnet i munnhuggeri med de andre fruene, og i nesten hver episode skjer det noe rundt Persson-familien, om det så handler om å tryne på svevebrett, anklager om svindel, «mordforsøk» eller brann.

- Blir bedt om å lage bråk

I helga hevdet Persson, i sin egen podcast, at konfiktene tidvis er regissert. 58-åringen forklarte blant annet at hun titt og ofte blir bedt om «å lage bråk» under innspillingene.

- Produsenten vinket meg til seg, og sa: «Gunilla, fotografene begynner virkelig å klage og ønsker å stoppe innspillingen nå. Det blir ikke noe tv, dersom du ikke setter i gang. Du må sette i gang nå», sa Persson i sin podcast, ifølge Expressen.

Igjen måtte TV3s pressesjef på banen, som hadde følgende kommentar til tv-fruens utspill:

- Det som skjer i programmet er reelt. (...) Nøyaktig hva som er blitt sagt eller ikke, kan jeg ikke uttale meg om, men ingen i programmet tvinges til å gjøre eller si noe som de ikke ønsker, forklarte Susanne Nylén til det svenske ukebladet Hänt.

LES OGSÅ: Hadde dårlig samvittighet og ville sterilisere seg

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer