<strong>ØNSKES SPARKET:</strong> Matt Damon havnet i hardt vær etter sine uttalelser rundt Harvey Weinstein-skandalen, som blant annet har omhandlet Gwyneth Paltrow (t.h.) - en kollega han har spilt mot flere ganger. Nå ønsker mange tusen at han skal bli klippet ut av den kommende filmen «Ocean's 8». Foto: NTB scanpix
ØNSKES SPARKET: Matt Damon havnet i hardt vær etter sine uttalelser rundt Harvey Weinstein-skandalen, som blant annet har omhandlet Gwyneth Paltrow (t.h.) - en kollega han har spilt mot flere ganger. Nå ønsker mange tusen at han skal bli klippet ut av den kommende filmen «Ocean's 8». Foto: NTB scanpix Vis mer

Matt Damon og «Ocean's 8»:

Krever at Matt Damon får sparken fra storfilm

Nesten 30 000 personer har skrevet under på at de ønsker Matt Damon klippet ut av «Ocean's 8».

Publisert
Sist oppdatert

At mange ønsker Matt Damon fjernet fra den kommende filmen «Ocean's 8», begynte å sirkulere på amerikanske og britiske nettsteder i jula.

Underskriftskampanjen som er rettet mot produsentene av filmen, George Clooney og Steven Soderbergh, har nå snart nådd målet sitt om 30 000 signaturer.

«Ocean's 8» er en såkalt «reboot», en slags oppfølger til Ocean's-filmene, denne gangen med kun kvinnelige skuespillere i hovedrollene.

Blant dem er kjente navn som Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna og Cate Blanchett. Matt Damon spiller en mindre rolle i filmen, som er ventet på amerikanske kinoer i juni i år.

I oppropet heter det at filmen skulle være «frigjørende og styrkende for kvinner», og at Damons rolle vil «trivialisere alvoret i anklagene mot menn som driver med seksuell trakassering».

SE TRAILER: Sandra Bullock har tatt over roret etter George Clooney i «Ocean's 8». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

- Respektløst

Bak oppropet står en person som kaller seg Rebecca G. Hun mener Damon må klippes ut av filmen fordi noe annet ville vært «respektløst».

Grunnen er uttalelsene Damon kom med mens #metoo-skandalen raste igjennom Hollywood.

Da uttalte han at det var et spektrum av oppførsel når det kommer til seksuell trakassering:

<strong>GUTTA BOYS:</strong> De opprinnelige «Ocean's»-filmene var preget av mannlige hovedrolleinnehavere. Her er George Clooney, Matt Damon og Andy Garcia på «Ocean's Eleven»-premieren i L.A. i 2001. Foto: Reuters/ NTB scanpix
GUTTA BOYS: De opprinnelige «Ocean's»-filmene var preget av mannlige hovedrolleinnehavere. Her er George Clooney, Matt Damon og Andy Garcia på «Ocean's Eleven»-premieren i L.A. i 2001. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror vi står ved et veiskille. Jeg synes det er fantastisk at kvinner føler de har fått styrken til å fortelle historiene sine, og det er helt nødvendig. Jeg mener at det er et helt spektrum av oppførsel. Og vi blir nødt til å finne ut av - du vet, det er en forskjell mellom å klappe noen på rumpa og voldtekt eller barnemishandling, ikke sant?

Uttalelsene vekket sterke reaksjoner, blant annet fra skuespiller Minnie Driver.

Hun mente Damons uttatelser forsvarte menn som komiker Louis C. K., som er anklaget for seksuell trakassering, men ikke for voldtekt.

Kjente til anklagene mot Weinstein

Matt Damon har vært i hardt vær siden oktober, da han innrømmet i et intervju at han ble kjent med Harvey Weinsteins angivelige seksuelle trakassering av skuespiller Gwyneth Paltrow allerede i 1999.

På daværende tidspunkt spilte Damon og Paltrow sammen i den prisvinnende filmen «Den talentfulle Mr. Ripley». Den er produsert av Weinstein, og det som før skandalen var hans produksjonsselskap, Miramax.

Til tross for anklagene om seksuell trakassering, hevdet Damon at Weinstein behandlet Paltrow «utrolig respektfullt» under dette samarbeidet.

- Jeg visste at de hadde kommet til en slags avtale eller forståelse. Hun hadde håndtert det og hun var Miramax' førstedame. Han behandlet henne utrolig respektfullt. Alltid, sa han Huffington Post.

Damon har ifølge Business Insider blitt beskyldt for å ha bidratt til å hindre at en sak om Weinsteins seksuelle trakassering ble publisert i New York Times i 2004. Selv benekter han anklagene, skriver Variety.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot skilsmisseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer