Eurovision:

Krever at «djevelsk» Eurovision-låt trekkes

Den ortodokse kirken på Kypros raser mot landets bidrag til årets Eurovision Song Contest.

RASER: Den ortodokse kirke på Kypros raser mot Elena Tsagrinous bidrag til årets Eurovision Song Contest. Photo: Panik Records
RASER: Den ortodokse kirke på Kypros raser mot Elena Tsagrinous bidrag til årets Eurovision Song Contest. Photo: Panik Records Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai skal den populære musikkonkurransen Eurovision Song Contest gå av stabelen for 65. gang, denne gang i Rotterdam i Nederland. 41 land er påmeldt til den internasjonale finalen.

Hvilke artister som representere landene, avgjøres på ulike måter. I Norge er det vinneren av Melodi Grand Prix som får opptre i Eurovision. I år var det TIX, hvis egentlige navn er Andreas Haukeland (27), som gikk til topps.

På Kypros er det imidlertid den offentlige allmennkringkasteren, Kypros Broadcasting Corporation (cyBC), som plukker ut en kandidat.

Årets valg falt på greske Elena Tsagrinou, som skal representere øya med sangen «El Diablo». Det har skapt stor misnøye, og Den ortodokse kirken har nå bedt om at den kontroversielle låten trekkes tilbake, skriver The Guardian.

- Djevelsk

Tsagrinous låt ble sluppet forrige uke, og sangens budskap har fått flere til å reagere. Spesielt teksten som lyder: «Jeg ga hjertet mitt til El Diablo fordi han forteller meg at jeg er hans engel», har satt fyr på debatten.

Den ortodokse kirke mener at sangen, som de omtaler som «djevelsk», latterliggjør landets moralske verdier ved å fremme «overgivelse til djevelen og djeveldyrkelse».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer