Gro Hammerseng-Edin:

- Krevende med alle kommentarene

Gro Hammerseng-Edin er tidvis lei av å høre at hun går «rart og stivt».

SLITASJESKADER: En lang fartstid på håndballbanen har hatt sin pris for «Mesternes mester»-aktuelle Gro Hammerseng-Edin (37). Foto: NRK
SLITASJESKADER: En lang fartstid på håndballbanen har hatt sin pris for «Mesternes mester»-aktuelle Gro Hammerseng-Edin (37). Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er i et intervju med Dagbladets papirutgave lørdag, som omhandler «Mesternes mester»-profilenes vanvittige skadelister, at håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin (37) forteller om slitasjeskadene hun har pådratt seg etter at håndballen ble lagt på hylla i fjor.

Lang og forrykende karriere til tross, det koster å være best i en fysisk krevende sport som håndball.

37-åringen forteller til avisen at hun antakeligvis, på et tidspunkt, blir nødt til å «skifte hoftene».

- Ingen krise

- Men det har jeg ikke tenkt til å gjøre enda. Det er stivt, men jeg lever fint med det, forteller hun til Dagbladet.

Det er riktignok ikke de fysiske utfordringene som er det mest krevende, skal vi tro idrettsprofilen. Derimot peker Hammerseng-Edin på andre folks synspunkter som et smålig irritasjonsmoment.

- Det mest krevende er at det er ekstremt mange som hele tiden skal kommentere at jeg går «rart og stivt». Det vet jeg jo. Men det er ingen krise. Jeg fokuserer ikke så mye på det i hverdagen, men det er klart at det tar litt plass når det blir kommentert og påvist av andre rimelig ofte, erkjenner hun overfor avisen.

Gjennom karrieren var 37-åringen kjent for å kaste seg nådeløst inn i alle dueller, og da er det kanskje ikke så rart at kroppen har fått kjenne konsekvensene.

LANG LISTE: Gro Hammerseng-Edin har måttet tåle en trøkk gjennom karrieren. Her med bandasje rundt kneet i 2006. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LANG LISTE: Gro Hammerseng-Edin har måttet tåle en trøkk gjennom karrieren. Her med bandasje rundt kneet i 2006. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Ved siden av hoftene har Hammerseng-Edin fått avrevet korsbånd i høyre kne, meniskskade i venstre kne, røket leddbånd i fingre, brukket ribben, brukket nese flere ganger, håndleddsbrudd, hjernerystelser, tretthetsbrudd under venstre fot, og delvis avrevet akillessene - blant annet.

Kollaps i kulissene

37-åringen fikk særlig kjenne på fysisk smerte i gårsdagens episode av «Mesternes mester», da hun brast i gråt etter opptak.

Det var etter den blytunge øvelsen «kronidioten», der de pensjonerte idrettsheltene skal løpe over under og under hindre så fort de kan i antall minutter, at følelsene tok overhånd for Hammerseng-Edin.

- Jeg tror egentlig ikke de fanget det på kamera, for først var det bare sånn: «Yes, jeg klarte det!». Da jeg kom inn i teltet etter øvelsen, satte jeg meg imidlertid ned og brast i gråt. Jeg var en blanding av lettet, litt stolt og litt sånn … ikke ydmyket, men jeg lurte litt på: «Hvordan så det der egentlig ut?», erkjente 37-åringen overfor Dagbladet i går.

Ved siden av Hammerseng-Edin står også Isabel Blanco, Espen Jansen og Solveig Gulbrandsen igjen i kampen om å bli «Mesternes mester».

Steffen Iversen og Andreas Wiig viser oss rundt i huset deltagerne bodde i under Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Blir tobarnsforeldre

Hammerseng-Edin venter for tiden sitt andre barn med håndballkona Anja Hammerseng-Edin, en nyhet ekteparet annonserte i midten av januar. Fra før har paret, som giftet seg i 2013, sønnen Mio sammen. Da som nå er det er Gro som bærer frem barnet.

37-åringen erkjente i et intervju med Dagbladet, like før babynyheten, at hun ønsket seg flere barn. Samtidig snakket hun åpenhjertig om frykten for at sønnen Mio, i framtiden, kanskje kommer i situasjoner der han må forsvare at han har to mammaer.

​ - Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, fortalte hun til avisen.

37-åringen har åpnet seg om mammarollen flere ganger tidligere, blant annet i TV3-programmet «Larvikjentene», som gikk på tv i 2016.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Mesternes mester»-kontrakten

DRAMATISK: I tredje episode av NRKs «Mesternes mester», konkurrerer Lena Boysen Hillestad mot Isabel Blanco. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer