Prins Andrew:

Krevde å få beholde tittel

Den omdiskuterte prinsen skal ha overtalt sin avdøde mor til å la ham bruke tittelen.

KONTROVERSIELL: Prins Andrew har vært i hardt vær de siste årene. Foto: Daniel Leal / AFP / NTB
KONTROVERSIELL: Prins Andrew har vært i hardt vær de siste årene. Foto: Daniel Leal / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Andrew (62) er utvilsomt en av de mest omdiskuterte medlemmene av den britiske kongefamilien. Den nest yngste av dronning Elizabeths sønner har stått i en storm uten like etter han ble koblet til avdøde Jeffrey Epstein.

Epstein tok sitt eget liv i fengsel - han var siktet for menneskehandel og seksuell utnytting.

Prins Andrew ble beskyldt for å ha utnyttet Virginia Guiffre - rettsaken endte imidlertid i et forlik, og 62-åringen ble ikke dømt.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Strippet for titler

Prinsen valgte midt i rettssaken å si fra seg alle ærestitlene sine. Han har heller ikke vært et arbeidende medlem av den britiske kongefamilien den siste tiden.

Nå skriver imidlertid den britiske storavisen The Telegraph at prins Andrew hadde flere diskusjoner med sin avdøde mor om å beholde en tittel - Hans Kongelige Høyhet.

Prinsen skal ha krevd å få beholde denne tittelen i privat kapasitet etter han mistet de andre ærestitlene.

- Han ble ikke strippet av den tittelen, og kunne fortsatt bruke den privat. Han overtalte henne, og hun sa seg enig.

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

Ikke godt mottatt

Avisen skriver videre at det ikke ble godt mottatt av ansatte på Buckingham Palace at prinsen fremdeles kunne smykke seg med «Hans Kongelige Høyhet»-tittelen, om enn det var i privat sammenheng.

Det skal også ha vært en tentativ plan å forsøke å bruke tittelen offentlig, for å se hvordan det britiske folket ville håndtere det. Det rakk han imidlertid ikke å gjøre før dronningen gikk bort.

Nå er det opp til hans bror, kong Charles (74), om han fremdeles kan bruke tittelen. The Telegraph mener det er høyst usannsynlig at han vil tillate sin yngre bror å omtalte seg selv som «Hans Kongelige Høyhet».

LES OGSÅ: Dropper Prins Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer