Kreftsyke «Matta» kom i rullestol for å se sitt kjære Start

- Nå har jeg vært dårlig til beins, men har «trent» godt, skriver Svein «Matta» Mathisen.

TROSSER SMERTENE: Starts sportsdirektør Svein Mathisen trosser smertene for å se fotballaget spille fotball. - Det har vært en tøff runde i desember både for familien og meg, men jul og nyttår gikk ok, skriver han på sin egen blogg. Foto: Scanpix
TROSSER SMERTENE: Starts sportsdirektør Svein Mathisen trosser smertene for å se fotballaget spille fotball. - Det har vært en tøff runde i desember både for familien og meg, men jul og nyttår gikk ok, skriver han på sin egen blogg. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Starts fotballegende Svein «Matta» Mathisen (58) ble i fjor sommer rammet av kreft. Han får fortsatt behandling for sykdommen, men likevel går han ikke glipp av sørlandslagets kamper.

Onsdag dukket han opp i rullestol på tribunen da Start spilte 2-2 mot det svenske topplaget GAIS i Color Line Cup i Kristiansand, skriver Dagbladet.

I sin egen blogg på Starts hjemmesider skriver sportssjefen om den tøffe tiden:

«Dette er Svein M som fremdeles kjemper med kreften på Sørlandet Sykehus. Det har vært en tøff runde i desember både for familien og meg, men jul og nyttår gikk ok. Nå har jeg vært dårlig til beins, men har «trent» godt og kommet meg noenlunde opp og stå - og er såpass mobil at jeg vil prøve å få med meg deler av turneringa i Sørlandshallen denne uken som tilskuer.»

Han beklager at han på grunn av infeksjonsfare ikke kunne snakke med alle han ønsker.

«Jeg ber om respekt for at jeg sitter diskret i en rullestol i hallen og følger kampene. Jeg må være forsiktig med infeksjoner og smittefare og kan ikke snakke med alle jeg måtte ha ønsket å snakke fotball med. Jeg får hjelp til transport og har med et knallsterkt støtteapparat,» skriver han videre, før han spøkefullt legger til:

«Er litt i tvil om jeg spiller noen minutter».


I et intervju med VG i høst snakket han ut om den tunge perioden etter at han fikk den tunge beskjeden.

- Jeg mistet 20-25 kilo i sommer. Jeg var nede i 65-66 kilo. Nå er jeg oppe på 70, omtrent det samme som jeg lå på da jeg var aktiv, sa han i september.

Mathisen ble satt rett på cellegift, men smertene var enorme. Etter store søvnproblemer og tarmslyng ble han operert i seks timer. Og legene fjernet 70-80 prosent av kreften, og etter dette lå han 31 dager på sykehus.

Svein «Matta» Mathisen ble seriemester i Norge i 1978 og 1980 og spilte 25 kamper for det norske landslaget. Han spilte i start fra 1973 til 1989, med et kort opphold i Hibernian, og scoret 106 mål på 327 seriekamper for Start. Etter at han la opp var han blant annet ekspertkommentator på TV 2 i ti år.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.