Elin Kjos:

Kreftsyke Elin med nedslående beskjed

«En dag med så mye følelser», skriver treningsprofilen.

TØFT: Elin Kjos uttaler at det er vanskelig å forholde seg til den nye beskjeden. Foto: Skjermdump fra Instagram
TØFT: Elin Kjos uttaler at det er vanskelig å forholde seg til den nye beskjeden. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (34) fikk livet sitt fullstendig snudd på hodet for et par år siden. En lengre tids hoste viste seg nemlig å være uhelbredelig lungekreft.

Legene fant en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes.

Helt siden Kjos fikk kreftdiagnosen har hun kjempet en tøff kamp, men i januar delte 34-åringen en oppdatering om at hun hadde det veldig bra om dagen og lever som vanlig.

Nå har imidlertid treningsprofilen fått en ny, trist beskjed. Kreften har spredd seg til skjelettet.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Tøff beskjed

Treningsprofilen delte først oppdateringen om helsesituasjonen på Instagram.

«En dag med så mye følelser. Høyt og lavt. Det har vært mye tårer og uro, men også så mye glede og kjærlighet med tanke på hvor takknemlig jeg er for dette fantastiske livet», åpnet hun innlegget på Instagram.

Videre fortalte hun følgerne at hun den morgenen hadde fått beskjed av legen om at kreften har spredd seg.

- Uberegnelig

«Min smerte i ryggen de seneste ukene kommer mest sannsynlig av det, og på en måte så forsto jeg nok det allerede fra før av», skriver hun videre i innlegget.

- Det er så klart en utrolig tøff beskjed å forholde seg til, sier Kjos til den svenske avisen Aftonbladet.

Overfor Aftonbladet har hun forklart at legene ikke vet hvordan det kunne svinge så plutselig.

- Det er det som er så vanskelig med denne sykdommen, den er uberegnelig og man kan aldri vite akkurat hvordan forløpet blir eller hvorfor det utvikler seg på en spesiell måte. Nå er situasjonen dessverre slik og jeg må forholde meg til det fremover. Selv om både jeg og legene mine hadde håpet på noe annet så klart, uttaler hun til avisen.

BEUNDRINGSVERDIG: Den svenske håndballstjerna, Jenny Carlson har valgt å være åpen om sin sykdom, noe hun har fått mye positive tilbakemeldinger om. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Mistenkte at noe var galt

Treningsprofilen forteller også at det er en utrolig tøff beskjed å forholde seg til, og spesielt siden hun i utgangspunktet hadde fått så positive røntgensvar litt tidligere. Det hadde gitt henne et håp om at behandlingen hun fikk hadde fungert og at det gikk riktig vei.

34-åringen skal likevel ha hatt mistanke om at noe var galt ettersom hun den seneste tiden har hatt store smerter i ryggen.

Om en ukes tid skal Kjos starte med strålebehandling, men mer enn det vet hun ikke om videre behandling på nåværende tidspunkt. Et av hovedfokusene nå er å få bort den verste smerten hun lever med.

LES OGSÅ: Ida Fladen deler helseoppdatering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer