Elin Kjos:

Kreftsyke Elin (33): - Et utrolig øyeblikk

Treningsinfluenseren røper fremskritt i den langstrakte kreftbehandlingen.

FREMSKRITT: Treningsinfluenser gleder seg over det nye steget. Foto: Skjermdump fra Instagram / Elin Kjos
FREMSKRITT: Treningsinfluenser gleder seg over det nye steget. Foto: Skjermdump fra Instagram / Elin Kjos Vis mer
Publisert

Snart har det gått ett og et halvt år siden den svenske influenseren Elin Kjos (33) fikk livet sitt snudd opp ned.

I mars i fjor ble det funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes, som skulle vise seg å være kreft med spredning.

Kjos oppdaget den alvorlige sykdommen etter å ha hostet over en lengre periode, og etter et besøk hos legen fant de kreften. Etter flere runder med behandlinger og prøver har det også vist seg at kreften har vært av det aggressive slaget.

Senest i vår kunne Kjos dele et tårevått innlegg med fansen om at kreftbehandlingene ikke ser ut til å bremse spredningen.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hostet i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Derfor har hun nå bestemt seg for å legge fremtiden sin i forskernes hender. Det gjør hun ved å delta i et kreftstudie hvor hun vil få en spesielt tilpasset vaksine, som forhåpentligvis skal gjøre henne bedre.

Nylig delte Kjos et Instagram-innlegg fra første delen av behandlingen, og avslørte samtidig noen tanker rundt det store steget.

«Ekstra spesielt»

På Instagram deler Kjos støtt og stadig oppdateringer til følgerne sine om hvordan det går med henne gjennom både behandlinger og en tilsynelatende normal hverdag.

I det nylige innlegget deler influenseren lykkerusen hun følte på i forkant av den etterlengtede behandlingen.

«La oss gjøre det!! Nå er det tid for første dosen av min individuelle vaksine!!! Et utrolig øyeblikk for min egen del og selvsagt ekstra spesielt å atter en gang være med og bidra til forskning rundt fremtidens legemidler for så uendelig mange mennesker», skrev Kjos til et bilde fra sykehussengen.

33-åringen er imidlertid usikker på behandlingens varighet, eller hvilke resultater som vil komme av vaksinen. Hun holder likevel motet oppe.

«Jeg har ikke peiling på hvor lang denne perioden kommer til å vare (uker/måneder/år), eller hva det medisinske utfallet blir. Men det gjenstår å se, og det som skjer det skjer», skrev hun videre.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

«Uvirkelig»

For to uker siden kunne Kjos dele nyheten om vaksinen som ga henne et nytt håp om å bli frisk. Veien til vaksinen skulle imidlertid vise seg å bli vanskeligere enn forventet.

Influenserens verdier skulle bli et hinder for deltakelsen i forskningsstudiet, noe som førte til at forskerne ikke kunne tilby plassen til Kjos. Det fortalte hun i et innlegg på Instagram.

«En prøve jeg tok på torsdag viste at en av mine verdier (som er en normalverdi for meg) lå utenfor referansen for å bli godkjent for studiet. Det var som om at teppet under beina mine ble dratt bort på et lite sekund. Helt plutselig var jeg ikke godkjent for å engang kunne være med i studiet, på grunn av en avvikende verdi som jeg er 'født med'», skrev hun.

Det ble likevel et kortvarig opphold, og etter hvert fikk Kjos grønt lys for å motta vaksinen.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

«I dag tidlig kom samtalen fra forskerteamet mitt som jeg har ventet på i all usikkerhet. Antakeligvis den beste samtalen jeg har fått på veldig lenge. Til tross for avviket, er de villige til å ta meg med i studiet. Uvirkelig!!!», fortsatte en gledesfylt Kjos.

LES OGSÅ: Tåkesyn avslørte kreften

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer