Eli Strand:

Kreftsyke Eli:
- Ikke vært lett

52-åringen fikk diagnosen uhelbredelig livmorhalskreft for tre år siden. Så fikk hun en ny nedslående beskjed fra legen.

NYOPERERT: Eli Strand er inne i en svært god periode nå, til tross for at hun denne høsten måtte opereres for nok en krefttype. Foto: Privat
NYOPERERT: Eli Strand er inne i en svært god periode nå, til tross for at hun denne høsten måtte opereres for nok en krefttype. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var i mars i fjor at den tidligere «God morgen Norge»-programlederen Eli Strand (52) delte den triste beskjeden om at hun hadde fått kreft. Kort tid etter åpnet hun seg til Se og Hør om diagnosen hun hadde fått - uhelbredelig livmorhalskreft.

Diagnosen fikk hun først i 2017. Den gang trakk sykdommen seg tilbake etter behandling, men hun måtte på kontroll hver tredje måned. I mars i fjor kom kreften tilbake.

Siden den gang har Strand mottatt behandling, både i form av immunterapi og stråling, noe hun flere ganger har fortalt ærlig om til Se og Hør.

Nå kan Strand fortelle at hun endelig er inne i en god sykdomsperiode.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner seg om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

- En dag av gangen

Overfor Se og Hør kan den tidligere programlederen fortelle at hun fremdeles går på kontroll hver tredje måned, men at det går bra med henne.

- Nå er jeg inne i en veldig god periode. Jeg har vært på stråling for noen måneder siden, og fått svar på at det var vellykket. De har strålt bort kreften i denne omgang, så da håper jeg at kreften holder seg borte lenge. Jeg prøver å ta en dag av gangen, men jeg tenker i en litt kortere tidshorisont enn andre.

At kreften nå er borte, betyr ikke at Strand er frisk. Hun har uhelbredelig livmorhalskreft, noe som vil si at det kan returnere.

- Det er veldig lite sannsynlig at jeg er frisk for godt. Det kan være et mirakel, men akkurat det tør jeg ikke håpe på, for da vet jeg at jeg blir skuffet. Det kan komme tilbake, men det kan ta flere år. Jeg har et håp om at det skal holde seg borte lenge - et sterkt håp jeg må ha for å leve.

Ny sykdomsbeskjed

Til tross for de gode nyhetene, kan 52-åringen fortelle at hun tidligere i høst fikk nok en sykdomsbeskjed. Etter en undersøkelse fant legene en prikk i det ene brystet, og hun fikk beskjed om at hun hadde forstadium til brystkreft.

ELI OG PUS: Eli Strand finner en god del trøst i katten Lillemons, en herremann på åtte kilo. Foto: Agnete Brun
ELI OG PUS: Eli Strand finner en god del trøst i katten Lillemons, en herremann på åtte kilo. Foto: Agnete Brun Vis mer

- Så jeg har blitt operert, for det hastet, så skal jeg på strålebehandling i november. Det er en ny runde, men det er bare på kontoen for uflaks, sier hun, og påpeker at det ikke henger sammen med den andre krefttypen hennes.

- Jeg skulle bruke høsten på bok, lansering, foredrag og jobb, så det er litt surt at jeg må på stråling, men sånn er livet.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Nylig fylte Shabana Rehman 46 år, og etter det siste halve året med kampen mot kreft, har hun nå fokus på håp og kjærlighet. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Mørke kroker

Denne høsten gir Strand ut den personlige boken «Eg er her enno - livet med kreft».

- Jeg føler at jeg har noe å melde, da, selv om det kanskje høres selvgodt ut, he he. Men jeg har de siste tre årene, etter at jeg fikk vite at jeg var uhelbredelig syk, levd i en sånn konstant krisesituasjon.

Hun forteller at hun skriver svært ærlig og personlig i boken, som hun også har lest inn selv i lydbok-format.

- Du får bli med meg inn i noen ganske mørke kroker, for det har ikke vært lett. Jeg prøver å skrive på en personlig måte, som forhåpentligvis andre kan kjenne seg igjen i. Og jeg er ikke noe supermenneske, sier hun, og legger til at hun både skriver om familien og hvordan sykdommen har preget henne.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

- Jeg er veldig ærlig, det tenker jeg også at jeg måtte være. Jeg vil ikke tegne noe glansbilde av meg selv.

LES OGSÅ: Har fått kreft: - Svært alvorlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer