Eli Strand:

Kreftsyke Eli: - Takknemlig

Eli Strand fortalte åpent om skrekkbeskjeden om at hun hadde fått livmorhalskreft. Tilbakemeldingene har vært overveldende.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer
Publisert

«Som mange her på Facebook kanskje har fått med seg, har også jeg blitt rammet av kreft», skrev den tidligere «God Morgen Norge»-programlederen Eli Strand på Facebook for en drøy uke siden.

Kort tid senere åpnet hun seg til Se og Hør om diagnosen hun hadde fått, uhelbredelig livmorhalskreft, og nå forteller hun at responsen har vært overveldende.

- Jeg har ikke helt oversikt over hvor mange som skriver til meg, men det er veldig mange som sliter med det samme og som har sendt meg melding, forteller hun til Se og Hør.

Strand forteller at hun forsøker å svare alle, og mener at de fortjener et svar.

- Jeg har tydelig truffet en nerve ved at jeg tør å være ærlig. Folk skriver at de synes det er fint at jeg ikke snakker om det å skulle vinne over kreften, men at jeg setter ord på hvor brutalt det er med kreft og at vi må snakke om dette, forklarer hun.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Brutalt

Strand må leve med kreftdiagnosen resten av livet, og da Se og Hør snakket med henne forrige uke, viste hun også fram hvordan kreften ser ut, og et bilde av seg selv uten hår.

- Det er viktig å vise at sånn ser et menneske som har gått på seks cellegiftkurer ut. Sånn ser kreft ut - det er brutalt, men viktig, mener hun, og forteller at det har vært som en terapi for henne å dele sin reise.

Før hun delte Facebook-innlegget var hun redd for at det skulle bli oppfattet som at hun søkte likerklikk eller ville bli syntes synd på. Det var ikke intensjonen til Strand, og hun er lettet over at det heller ikke har blitt oppfattet sånn.

- Alt i alt er jeg veldig glad for at jeg var åpen. Det at jeg nå har delt har gitt meg grunnlag for å dele flere historier. Jeg vil følge det opp. Det er mange med diagnoser der ute, og like mange med egne historier, sier hun.

- Samtidig ønsker jeg jo å formidle at selv om jeg har fått uhelbredelig kreft, bærer jeg på et håp om at de skal finne en kur, eller immunterapi som virker - så jeg får oppleve alt jeg har drømt om, forteller hun ærlig.

- Rører meg

- Hvordan har du det nå?

- Nå føler jeg meg rett og slett bare veldig takknemlig for all den fantastiske støtten jeg har fått. Både fra familie og andre. Min far sa at han er så stolt av meg, og det er sjelden han sier sånne ting så direkte. Det samme har de nærmeste sagt også, at de er glade for at jeg delte dette.

Det er hun glad for selv også, og takker for alle støtte.

- Det rører meg at jeg har fått så mange meldinger fra ukjente som kjenner seg igjen. Jeg føler meg veldig takknemlig som har så mange støttespillere, og da føles det som et riktig valg å ta, om å dele dette, sier hun, og fortsetter:

- Jeg har lagt ut noe personlig, men ikke så privat.

LES OGSÅ: Har levd med kreft i over 30 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer