JEOPARDY: Jason og Cindy var livspartnere og quiz-partnere. Da Cindys liv tok en brå vending fikk hun tilbud til å bli med på et quiz-show på TV. Video: CNN Vis mer

Jeopardy:

Kreftsyke Cindys (41) drøm var å delta på «Jeopardy». Døde en uke før programmet ble sendt

- Hun fikk spille spillet hun elsker.

En episode av amerikanske «Jeopardy» tok forrige uke en tragisk vending. Mandag 5. desember døde deltakeren Cindy Stowell av kreft, en knapp uke før programmet skulle sendes på TV.

41-åringen fra Texas har hele livet hatt en drøm om å delta på spørreprogrammet, skriver New York Post.

- Vi er glad hun fikk muligheten til å delta. Alle vi i programmet sender våre kondolanser og beste ønsker til hennes familie og venner, sier programleder Alex Trebek til avisa.

Opptaket fant sted 31. august i år, bare tre uker etter Stowell hadde kvalifisert seg til programmet. Da hadde hun nylig fått beskjed om at hun hadde omlag seks måneder igjen å leve. Kun en håndfull i «Jeopardy»-crewet visste om sykdommen.

Høy feber under opptak

Det var kjæresten, Jason Hess, som først annonserte hennes bortgang på Twitter.

Han opplyste også at Stowell hadde høy feber og gikk på smertestillende under opptaket.

  • Se intervju med Stowells etterlatte kjæreste øverst i saken!

- Cindy deltok på «Jeopardy» for å spille spillet hun elsker. Ved å gjøre det kunne hun gi et bidrag til kreftforskning i håp om at ingen andre må gå gjennom det samme som henne, sier moren Carole Stowell og broren Greg Stowell i en uttalelse.

Ifølge CNN gikk Stowell seirende ut av «Jeopardy»-episoden som ble sendt på TV tirsdag, der hun vant omlag 192 000 kroner. Hun vant også runden som ble vist på TV i USA onsdag denne uka. Der hanket hun inn omlag 69 000 kroner.

Episoden ble vist på amerikansk TV 13. desember. En talsmann fra «Jeopardy» bekreftet at programmet ville bli sendt som planlagt, til tross for den tragiske hendelsen.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.