Jane Marczewski

Kreftsyk TV-profil døde: - Ufattelig

- Føler meg heldig som har møtt, hørt og kjent henne.

Kreftsyke Jane Marzewski rørte den ellers så beinharde dommeren Simon Cowell i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni i fjor blåste kreftsyke Jane Marczewski, som gikk under artistnavnet Nightbirde, dommerne av banen da hun dukket opp i talentprogrammet «America’s Got Talent».

Opptredenen førte til at Simon Cowell (62) trykket på gullknappen, som sendte henne videre til livesendingene av talentprogrammet. Marczewskis audition har for øvrig mer enn 39 millioner visninger på YouTube.

Før opptredenen fortalte sangeren at hun hadde to prosent sjanse for å overleve brystkreften hun ble diagnostisert med i 2017. I 2019 spredte kreften seg til lungene, ryggraden og levra hennes.

Marczewski måtte i august i fjor trekke seg fra programmet på bakgrunn av at helsen hennes hadde blitt betraktelig verre.

Denne uken kom den triste nyheten om at Marczewski har gått bort. Hun ble bare 31 år gammel, og døde etter en fire år lang kamp mot kreftsykdommen.

The Independent og E! News er blant mediene som omtaler dødsfallet.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Familien i sorg

Dødsfallet bekreftes av 31-åringens familie.

- Vi, familien hennes, er knust over hennes bortgang og det ufattelige tapet. De som kjente henne storkoste seg med hennes store personlighet og sans for humor. Hun hadde en morsom vits for enhver anledning, selv om spøken gikk på bekostning av henne, heter det i en uttalelse fra familien overfor NBC's Today.

- Arven hennes vil være håpets gave som hun ga til så mange gjennom musikken sin og styrken hun fant i jesus. Vi ønsker å takke alle for meldinger, kjærlighet og støtte, heter det videre.

Etter nyheten om at sangeren har gått bort, delte «America's Got Talent»-verten Terry Crews (53) et innlegg på Instagram for å minnes stjernen.

«Vi er triste over å høre om Jane Marczewskis bortgang. Våre kondolanser går til hennes nærmeste familie og venner i denne vanskelige tiden. Vi elsker deg».

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

- Et sterkt inspirerende lys

«America's Got Talent»-dommeren Howie Mandel (66) delte også noen ord på Twitter og beskrev sangeren som et sterkt, inspirerende lys i alles liv.

«Vi må fortsette å leve og lære av hennes ord og tekster. Selv om jeg føler meg forferdelig over hennes bortgang, føler jeg meg heldig som har møtt, hørt og kjent henne», skrev 66-åringen.

I «America’s Got Talent»-profilens siste Instagram-innlegg i januar delte hun en selfie, og skrev:

«For å være helt ærlig har ting vært ganske brutalt. Men dette er et bilde av meg selv fra forrige uke hvor jeg følte meg vakker, levende, våken, menneskelig og ekte. Jeg trengte det. Vi er alle litt fortapte iblant og det er greit».

LES OGSÅ: Mistet kjæresten: - Hadde ikke ord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer