Esben Dalgaard:

Kreftsyk stjerne advarer mot trend

Dansken er diagnostisert med uhelbredelig kreft.

KREFTSYK: Esben Dalgaard oppfordrer unge til ikke være for mye i solen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB
KREFTSYK: Esben Dalgaard oppfordrer unge til ikke være for mye i solen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europa har hatt flere hetebølger denne sommeren. I midten av juli ble det blant annet registrert den varmeste dagen noensinne i Storbritannia, med 40,2 grader.

Flere har naturligvis ønsket å bruke det varme været som en sjanse til å få litt farge på kroppen. Den kreftsyke skuespilleren Esben Dalgaard (46) advarer imidlertid mot hva som kan skje hvis man blir for mye eksponert for solen.

«Kastanjemannen»-stjernen deler et bilde på Instagram der han får kreftbehandling, hvor han i bildeteksten reagerer på en ny trend på TikTok.

Trenden går ut på at man viser bikiniskillet sitt dag for dag for å vise frem hvor brun man har blitt på ferie. Flere deler også tips på hvordan man kan bli så brun som mulig, og noen oppfordrer andre til å bruke babyolje, ifølge danske Ekstra Bladet.

«Jeg er ikke på stranden med mine barn i dag. Jeg spiser ikke en is eller spiller minigolft. Jeg får kreftbehandling, fordi jeg en gang fikk for mye sol. For det er dét legene mener det er. En gammel solskade. Én skåldning. Én gang», skriver Dalgaard under bildet.

«Mens jeg ligger her leser jeg litt nyheter. Og jeg ser nå at det plutselig har blitt en trend å konkurrere om «tanlines» og hvem som kan bli mest brun. Uhh, det synes jeg er skremmende», skriver skuespilleren og legger til at han vanligvis ikke er en av de som vil begrense unge mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer