Esben Dalgaard:

Kreftsyk stjerne advarer mot trend

Dansken er diagnostisert med uhelbredelig kreft.

KREFTSYK: Esben Dalgaard oppfordrer unge til ikke være for mye i solen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB
KREFTSYK: Esben Dalgaard oppfordrer unge til ikke være for mye i solen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europa har hatt flere hetebølger denne sommeren. Tirsdag ble det blant annet registrert den varmeste dagen noensinne i Storbritannia, med 40.2 grader.

Flere vil naturligvis bruke det varme været som en sjanse til å få litt farge på kroppen. Nå advarer den kreftsyke skuespilleren Esben Dalgaard (46) mot hva som kan skje hvis man blir for mye eksponert for solen.

«Kastanjemannen»-stjernen deler et bilde på Instagram der han får kreftbehandling, hvor han i bildeteksten reagerer på en ny trend på TikTok.

Trenden går ut på at man viser bikiniskillet sitt dag for dag for å vise frem hvor brun man har blitt på ferie. Flere deler også tips på hvordan man kan bli så brun som mulig, og noen oppfordrer andre til å bruke babyolje, ifølge danske Ekstra Bladet.

«Jeg er ikke på stranden med mine barn i dag. Jeg spiser ikke en is eller spiller minigolft. Jeg får kreftbehandling, fordi jeg en gang fikk for mye sol. For det er dét legene mener det er. En gammel solskade. Én skåldning. Én gang», skriver Dalgaard under bildet.

«Mens jeg ligger jeg leser jeg litt nyheter. Og jeg ser nå at det plutselig har blitt en trend å konkurrere om «tanlines» og hvem som kan bli mest brun. Uhh, det synes jeg er skremmende», skriver skuespilleren og legger til at han vanligvis ikke er en av de som vil begrense unge mennesker.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Sist uke fylte Shabana Rehman 46 år, og etter det siste halve året med kampen mot kreft, har hun nå fokus på håp og kjærlighet. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Likevel avslutter 46-åringen innlegget med en innstendig bønn til alle unge der ute:

«HUSK solkrem, skygg og solhatt. Husk det. Og minn ungene deres på det! Kreft er ikke fett! Tro meg. Jeg ville heller sittet i skyggen i et ishus enn å ligge her nå».

Det var i 2012 at Dalgaard fikk den tunge beskjeden om at han hadde fått kreft.

September i fjor kunne skuespilleren dele at kreften var kommet tilbake for andre gang med spredning til flere steder i kroppen. Kreften er nå uhelbredelig.

LES OGSÅ: Deler ærlig bilde av egen kropp

INDRE VERDEN: Marianne Behn viser frem sønnens kunst. Reporter: Bent Are Sigvaldsen. Video: Andreas Fadum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer