Sarah Harding:

Kreftsyk: - Lagt i koma etter sepsis

I et udrag av sangstjernas nye bok kommer det fram at hun havnet i koma.

SNAKKER UT: I sin nye bok kommer det fram flere detaljer om sangstjerna Sarah Hardings kreftsykdom. Her avbildet i «Celebrity Big Brother» i 2017. Foto: REX / NTB
SNAKKER UT: I sin nye bok kommer det fram flere detaljer om sangstjerna Sarah Hardings kreftsykdom. Her avbildet i «Celebrity Big Brother» i 2017. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i fjor delte «Girls Aloud»-stjerna Sarah Harding (39) at hun hadde fått påvist brystkreft. Nyheten avslørte hun selv på sosiale medier, der hun blant annet skrev at kreften hadde spredt seg.

«Tidligere i år ble jeg diagnostisert med brystkreft, og for noen uker siden fikk jeg den nedslående beskjeden om at kreften har spredt seg til andre deler av kroppen min», skrev hun.

Noen måneder seinere delte Harding imidlertid en gladnyhet om at hun hadde blitt tilbudt en bokavatale. Og nå har et utdrag fra boka med navn «Hear Me Out» blitt delt i The Times.

Der kommer det fram at Harding fikk beskjed om at jula i fjor sannsynligvis kom til å bli hennes siste. Dermed forsøker hun å nyte hver dag hun har igjen, ifølge Sky News.

SJOKK: Da Lise Dean fikk kreft, fikk hun sjokk. Så tok hun et valg som overrasker. Video: Bjørn Haakon Nilsen / Se og Hør Vis mer

Har ikke mange måneder igjen

Hun påpeker videre at hun ikke ønsker å få vite nøyaktig hvor lang tid hun har igjen.

- Jeg er sikker på at noen kanskje synes det ikke er noen god idé, men jeg vil prøve å kose meg. Jeg er på et stadie nå hvor jeg ikke har mange måneder igjen. Hvem vet, kanskje jeg overrasker alle, men det er slik jeg ser på ting, fortsetter hun.

I utdraget av den kommende boka kommer det også fram at sangeren fikk sepsis, noe som førte til at hun ble lagt i koma.

Ifølge Lommelegen er sepsis eller blodforgiftning en svært alvorlig infeksjon, der bakterier har kommet inn i blodet.

Bakteriene har som regel kommet inn i kroppen og skapt infeksjon en annen plass først, eksempelvis i lungene i form av lungebettenelse - før de så går over i blodet og gir blodforgiftning.

Harding fikk først en veneport i kroppen, noe som gjorde at legene fikk administerert cellegiftbehandlingen, men stedet den ble plassert hovnet imidlertid opp og ble svært smertefullt.

Ifølge Universitetssykehuset i Nord-Norges nettsider er en veneport en hul kapsel med en silikonpute, som er tilsluttet et silikonkateter. Porten opereres inn i en lomme under huden, der kateterdelen plasseres i en hovedvene.

NYTER HVER DAG: Sarah Harding prøver å kose seg hver dag til tross for kreftsykdommen. Foto: Ken McKay /ITV /REX / NTB
NYTER HVER DAG: Sarah Harding prøver å kose seg hver dag til tross for kreftsykdommen. Foto: Ken McKay /ITV /REX / NTB Vis mer

Måtte forberede seg på det verste

Det ble deretter oppdaget at stjerna hadde sepsis.

- Porten ble fjernet med en gang, men med både lungene og nyrene mine som sviktet, bestemte legene seg for å legge meg i koma. Allerede da var legen min ikke sikker på om han kunne vekke meg, så da rådet de mamma til å forberede seg på et verste, fortsetter hun.

KNUST: «Singletown»-deltaker Michelle Cathrin Flygel sliter med pusten når hennes partner, Mathias Luther, kommer med en tung beskjed. Vis mer

Etter to uker våknet hun opp fra koma, men var fortsatt i en respirator.

- Selv når jeg ikke var i respiratoren, kunne jeg ikke snakke ordentlig. Alt jeg kunne gjøre var å lage lyder som hørtes ut som en sjimpanse som prøvde å kommunisere, legger hun til.

Sarah Harding ble for alvor kjent da hun slo igjennom i jentegruppa «Girls Aloud» for 18 år siden. Gruppa besto også av Cheryl Cole (37), Nadine Coyle (35), Nicola Roberts (35) og Kimberley Walsh (39).

Gruppa hadde enorm suksess i Storbritannia, der de jevnlig lå på førsteplass på hitlistene. I 2013 sa det imidlertid stopp, og gruppa ble oppløst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer