Elin Kjos:

Kreftsvar: - Blir verre for hver uke

Elin Kjos kjemper en hard kamp mot kreften. Forrige uke mottok hun nok en tøff nyhet.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 32 år gamle svenske treningsinfluenseren Elin Kjos har siden mars, da det ble oppdaget en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen, forsøkt å finne en behandlingsform som fungerer. Kjos er nemlig diagnostisert med uhelbredelig lungekreft.

Behandlingen har de siste månedene bestått av en kombinasjon av immunterapi og ulike typer av cellegift. For noen uker siden kunne imidlertid 32-åringen meddele at behandlingen ikke fungerte.

Tirsdag forrige uke oppdaterte hun sine 83 500 følgere på Instagram nok en gang, med følgende melding:

«Etter min seneste røntgen i slutten av september var jeg helt sikker på at jeg skulle få en god beskjed. Jeg kjente meg sterk, pigg og håpefull. At behandlingen ikke hadde fungert som planlagt fantes ikke en gang på mitt verdenskart da. Tanken var bare uvirkelig. Men så feil hadde jeg», innledet hun.

Tør ikke håpe

Forrige uke var det nemlig tid for en ny røntgenundersøkelse, og det var en tydelig preget 32-åring som fortalte om den hardtslående beskjeden i innlegget.

Hun fortalte nemlig at hun ikke tør å tro eller håpe på noe som helst, men at hun vil gjøre alt i sin makt for å komme seg ut av marerittet hun befinner seg i.

«Nå vet jeg at behandlingen ikke har fungert, og et sted i bakhodet så vet jeg at sykdommen fortsatt kan ha utviklet seg i feil retning de siste ukene».

Hun skrev videre at hun får et nytt svar om noen dager, og at hun først da får vite neste steg i behandlingen. På torsdag fikk hun svar, men heller ikke de var som hun håpet.

- Vanskelig å forholde seg til

«I dag tok virkeligheten meg igjen, og akkurat nå føler jeg bare en enorm frustrasjon og maktesløshet over hele situasjonen. Jeg hadde håpet å få en god beskjed på røntgen, eller i det minste noen positive nyheter. Jeg trengte det virkelig i dag», skriver hun, og fortsetter:

«Men livet vil det annerledes igjen, og flaksen er ikke på min side akkurat nå».

Videre skriver 32-åringen at sykdommen fremdeles går i feil retning, og at hun blir verre for hver uke som går.

«Akkurat nå er det heller ikke noe neste steg i behandlingen. Det er en tanke det er vanskelig å forholde seg til», innrømmer hun.

Kjos legger ikke skjul på at hun er redd, urolig og maktesløs, samtidig som hun har lyst til å kjempe videre.

«Tross alt så lever jeg med håpet i aller høyeste grad, og jeg ser fremdeles for meg at jeg skal våkne fra dette marerittet på noen måte. Mot alle odds».

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Teststudie

Da Se og Hør tok en prat med treningsinfluenseren for en drøy uke siden, kunne hun fortelle at hun kjente seg mer trøtt en vanlig, men at hun, tross alt, følte seg relativt bra. Da var hun også svært spent på den nye røntgenundersøkelsen, som altså fant sted forrige uke.

- Det er først etter det jeg får et svar på hvordan behandlingen kommer til å se ut framover. Jeg kommer mest sannsynlig til å få teste en ny type av cellegift, men alt blir ren gjetting nå.

I oktober kunne 32-åringen fortelle overfor Se og Hør at hun håpet å forhåpentligvis være med på en test-studie i utlandet, og at hun skulle møte et forskerteam for å diskutere mulighetene. Slik det ser ut nå, er det imidlertid ikke lenger aktuelt.

- Enn så lenge så finnes det ingen som er aktuelle for meg, men jeg håper å få komme inn på en studie innen neste år. Jeg er håpefull nå, sa hun.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En dag av gangen

Å få en tung kreftbeskjed kan man aldri forberede seg på, og for mange kan det være vanskelig å holde humøret oppe. For Kjos' del er det tanken om at hun en dag skal bli frisk, som holder henne gående.

- Jeg tar en dag av gangen og prøver å leve i nuet, så godt det bare går. Jeg prøver også å ikke tenke på prognosen min og hvor syk jeg faktisk er. At jeg fremdeles er så sterk gjør også at jeg kan holde meg mer positiv, sa hun, og la til:

- Jeg har bestemt meg for at jeg skal bli frisk. Selv om det kommer til å bli vanskelig, så må det bare gå på et vis. Det er det som gir meg styrke til å fortsette å kjempe.

Til daglig er det ikke bare trening som står i fokus, til tross for at det kan se sånn ut på sosiale medier. Overfor Se og Hør fortalte 32-åringen nemlig at hun bare trener når hun orker, men at det aller viktigste er å holde på de gode rutinene.

- Jeg prøver å holde på rutinene mine. Jeg står opp til samme tid hver dag. Jeg trener hvis jeg orker, prøver å gå mye turer, hviler når jeg er trøtt og så lager jeg mye mat.

LES OGSÅ: - Monsteret overtok meg fullstendig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer