Elin Kjos:

- Kreften min har spredt seg

Influenseren kjemper kampen mot kreft med spredning.

ALVORLIG SYK: Etter lang behandling viser prøvene at kreften til Elin Kjos fortsetter å spre seg. Foto: Privat
ALVORLIG SYK: Etter lang behandling viser prøvene at kreften til Elin Kjos fortsetter å spre seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For over ett år siden fikk den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos skrekkbeskjeden om at det var funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes, som viste seg å være kreft med spredning.

Den alvorlige sykdommen ble oppdaget etter at Kjos hadde hostet i lang tid, og ville få dette sjekket hos legen.

I de tolv månedene som nå har fulgt har influenseren titt og ofte oppdatert følgerne sine om hvordan det går med henne gjennom både behandling og en tilsynelatende normal hverdag - samtidig som hun ikke legger skjul at hun kjemper mot kreften.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Det var en tårevåt Elin Kjos som tidligere denne uken fortalte til følgerne sine at etter intens behandling, har de ennå ikke klart å finne noe som bremser spredningen.

«Jeg har fremdeles en aggressiv sykdom, som fortsetter å vokse inne i kroppen min. I et raskere tempo enn tidligere», skrev hun på Instagram.

- Mer kritisk

Overfor Se og Hør forteller Kjos at det var en tøff beskjed å få, men at til tross for alt, har hun det bra.

- Kreften min har spredt seg mer og metastasene har økt i størrelse. Pusten min blir alltid dårligere, og det er selvsagt tøft, forteller hun, og legger til at akkurat nå får hun ingen behandling da ingenting har fungert så langt.

Neste steg for Kjos blir å få være en del av et nytt forskningsprosjekt, men først om fire uker får hun vite om det blir veien videre. Samtidig legger hun ikke skjul på at klokken tikker for å finne en ny behandling.

- Situasjonen er mer kritisk nå, og jeg må finne et neste steg ganske fort, forteller hun.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Overfor følgerne sine i sosiale medier skriver hun at det må være en mening bak denne tøffe prøvelsen livet har gitt henne, og at hun mot alle odds skal komme seg gjennom det.

«Jeg tror, vet og håper fremdeles at det finnes en vei ut. Vi må bare finne den», skriver hun.

- Dager hvor jeg bare gråter

Historien til svenske Elin Kjos inspirerer tusenvis. Hun livnærte seg som et sunt treningsforbilde på Instagram frem til mars i fjor, da det altså ble funnet en over 20 centimeter stor svulst på den høyre lungen hennes.

Svulsten og en stor del av lungen ble operert bort, men skaden hadde allerede skjedd. Kreften hadde spredt seg og nå kjemper hun for livet. Det kan til tider være utfordrende, har hun tidligere fortalt.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er vanligvis glad og positiv, men selvfølgelig har jeg dager der jeg bare gråter også. De tyngre dagene er vanligvis når jeg har fått behandling eller tenker på hvor syk jeg faktisk er, delte hun med Se og Hør i fjor høst, og fortsatte:

- Selv å tenke at det kanskje ikke finnes noen løsning eller kur, gjør meg livredd. Derfor prøver jeg å fokusere mer på håpefulle og gode tanker.

LES OGSÅ: - Først fikk jeg nytt hjerte - så fikk jeg kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer