«Kompani Lauritzen»:

Kreftbehandlet rett før tv-innspillingen

I juni i fjor fikk «Kompani Lauritzen»-befal Mari Thorsen beskjed om at hun hadde fått lymfekreft. - Jeg var langt nede, sier hun.

FRISKMELDT: Mari Thorsen, som funkerer som ett av befalene i «Kompani Lauritzen», hadde nettopp fullført 12 uker med cellegift da hun tok del i tv-innspillingen i Åndalsnes. Nå er hun friskmeldt. Foto: Privat
FRISKMELDT: Mari Thorsen, som funkerer som ett av befalene i «Kompani Lauritzen», hadde nettopp fullført 12 uker med cellegift da hun tok del i tv-innspillingen i Åndalsnes. Nå er hun friskmeldt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Forrige lørdag ble det klart at Vida Lill Gausemel Berge (31), Faten Mahdi Al-Hussaini (27) og Edward Schultheiss (44) var de tre første som måtte forlate «Kompani Lauritzen», som så langt har hatt eventyrlige seertall denne våren.

FØRST UT: Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» i lørdagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Men det var ikke bare deltakere som møtte fysiske påkjenninger under tv-innspillingen, som fant sted i fjor høst. Én av programmets befaler, Mari Thorsen (24), fikk nemlig bare måneder før beskjed om at hun var alvorlig syk med en aggressiv variant av lymfekreft.

- Jeg fikk beskjed om at jeg hadde kreft i starten av juni, mens innspillinga startet i starten av september, forteller Thorsen til Se og Hør.

Følte seg i dårlig form

«Kompani Lauritzen»-profilen måtte gjennom totalt seks cellegiftkurer over en 12-ukersperiode, og da innspillinga gikk igang var det ikke lenge siden hun hadde avsluttet den siste.

- Derfor merket jeg at jeg var i veldig dårlig form. I det første programmet skulle deltakerne gjennom fysiske tester, og det var egentlig jeg som skulle ta dem med ut i oppvarming og å demonstrere det de skulle gjennom. Men jeg klarte ikke, sier Thorsen, og fortsetter:

TRØKKER TIL: Mari Thorsen er én av dem som gjør sitt for å pushe deltakerne i det populære TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz, TV 2
TRØKKER TIL: Mari Thorsen er én av dem som gjør sitt for å pushe deltakerne i det populære TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz, TV 2 Vis mer

- De rundt meg visste hvordan situasjonen var, men for meg var det en kontrast fra den første sesongen, der jeg var ansvarlig for mye av det fysiske. Jeg måtte overlate det til andre denne gangen. Hele produksjonen visste om det, men det var ikke noe poeng å opplyse deltakerne om det siden litt av poenget er at befalet skal ha et distansert forhold til rekruttene.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

- Skikkelig på bånn

Nå er 24-åringen omsider kreftfri, og til Se og Hør legger hun ikke skjul på at akkurat det kjennes svært befriende.

- I ettertid ser jeg hvor langt nede jeg var. Men der og da hadde jeg forventet at det skulle være mye verre. Jeg var mest takknemlig for at jeg taklet behandlingen så bra. Jeg var mye dårlig, men aldri så dårlig som jeg trodde jeg skulle bli.

FYSISK: «Kompani Lauritzen»-deltakerne får kjørt seg i lørdagens episode, og spesielt Vegard Harm får det tøft. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Levanger-jenta forklarer:

- Når man hører om kreft som sykdom er det skrekkeksemplene som dukker opp i hodet. Når jeg ser meg selv på tv ser jeg hvor annerledes jeg var i ansiktet, jeg hadde masse vann i kroppen som en konsekvens av medisinering. Og da ser jeg at jeg jo var skikkelig på bånn, selv om jeg nok ikke var helt klar over det selv.

- Ble litt skremt

Kompani Lauritzen-befal Mari Thorsen tar likevel også med seg positive erfaringer og lærdom fra de tøffe månedene.

- Nå har jeg fått oppleve det å være pasient og å stå i det som mange opplever som vanskelig. Mange hadde problemer med å prate med meg om dette - fordi de var redde for å si noe feil. Men for min del var det ikke sånn at jeg ikke ville prate om det. Jeg sitter igjen med tanken om at det er viktig å snakke og å adressere elefanten i rommet.

STRENGT BLIKK: Siri Avlesen-Østli og Faten Mahdi Al-Hussaini prøver seg på sit-ups mens befal Mari Thorsen følger nøye med. Foto: Matti Bernitz, TV 2
STRENGT BLIKK: Siri Avlesen-Østli og Faten Mahdi Al-Hussaini prøver seg på sit-ups mens befal Mari Thorsen følger nøye med. Foto: Matti Bernitz, TV 2 Vis mer

Thorsen skal først ha fått beskjed om at lymfekreften var av den aggressive sorten, noe som naturlig nok førte til store bekymringer, ikke bare for egen del.

- Både jeg og de rundt meg ble litt skremt, for vi visste ikke hva det betød. Men så innså vi etter hvert at denne formen er lettere å kurere fordi kreften hadde oppstått relativt fort. Jeg fikk tidlig beskjed om at behandlingen jeg fikk, den fikk jeg fordi jeg skulle bli frisk. Fra min side var det ikke noe annet alternativ heller, sier «Kompani Lauritzen»-profilen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Får særbehandling i «Kompani Lauritzen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer