- Kredittkortet mitt finansierte 11. september

Den norske stjernekokken opplevde noe spesielt på firmafest...

BLE BESTJÅLET: Stjernekokk Bent Stiansens firmakort ble tappet for over én million kroner på en tyrkisk restaurant sommeren 2001 - og brukt til å finansiere terrorangrepet 11. september. Her på lanseringen av Stiansen og hans nå avdøde kone Anettes Foto: STELLA PICTURES
BLE BESTJÅLET: Stjernekokk Bent Stiansens firmakort ble tappet for over én million kroner på en tyrkisk restaurant sommeren 2001 - og brukt til å finansiere terrorangrepet 11. september. Her på lanseringen av Stiansen og hans nå avdøde kone Anettes Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO: Bent Stiansen (47), innehaver og sjefskokk på Michelin-restauranten Stattholdergaarden i Oslo, kan fortelle en historie som nesten er for utrolig til å være sann.

I et portrettintervju med Dagbladet Magasinet minnes han en ytterst spesiell hendelsesrekke fra 2001. Det hele begynte på en tyrkisk restaurant på Egertorget i Oslo. Verdensmesteren hadde valgt å legge Stattholdergaardens firmafest til denne restauranten, et valg med da uante konsekvenser.

- Det var en sånn bin Laden-fest med magedans, full pakke. Og så betalte jeg med firmakortet, og en av de ansatte skimmet kortet, og kontoen min ble tappet for 1,3 millioner kroner, forteller han til Dagbladet Magasinet.

Historien havnet selvsagt på førstesiden i VG og ifølge avisen ble det gjort 40 transaksjoner på et varehus i Saudi-Arabia i løpet av to dager. Men tyveriet av kortet hadde ogsån katastrofale ringvirkninger, kan Stiansen avsløre. For senere kom det fram at kortet endte hos al-Qaida:

- Pengene ble tatt ut i familien bin Ladens byggevarefirma i Saudi-Arabia. Og da jeg fikk utskriftene, viste det seg at det også var blitt brukt til å kjøpe bensin og til å leie leiebiler fra Montreal til Boston. Det var der Mohammed Atta kapret flyet som fløy inn i Twin Tower. 

- Så mitt kredittkort finansierte terrorangrepet 11. september, avslutter Stiansen overfor Dagbladet Magasinet.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Kjendiser er dumme mennesker