KREATIV: - Jeg tror vi anstrengte oss for å rendyrke oss selv. (..) Vi var mange, ikke sant, og derfor ville vi gjøre oss tydelige, som selvstendige individer, sier Elvira Nikolaisen. Foto: SCANPIX
KREATIV: - Jeg tror vi anstrengte oss for å rendyrke oss selv. (..) Vi var mange, ikke sant, og derfor ville vi gjøre oss tydelige, som selvstendige individer, sier Elvira Nikolaisen. Foto: SCANPIX Vis mer

Kreativ av å ikke ha TV

Elvira Nikolaisen tror fraværet av en tv gjorde henne kreativ.

SEHER.NO: Elvira Nikolaisen (28) er født som nunmmer tre av i alt syv søsken. I et intervju med norske ELLE sier hun at hun tror den store søskenflokken og fravær av tv-apparat hjemme tvang henne og de andre søsknene til å bli kreative.

- Jeg vet det er en klisjé, det der med ikke å ha tv. Litt sånn sosialist-hippie-steinerskole-style, at barn blir så jævlig kreative. Men det er jo sant! Vi måtte finne på ting selv. Og sammen opplevde vi den sterke kraften i musikken (..), sier Elvira, som er forlovet med den tidligere Turboneger-trommisen Christer Engen, i intervjuet.

Hun har to eldre brødre som også er profilerte musikere. Den ene broren, Emil, er frontfigur i bandet Serena Maneesh, mens Ivar er er frontfigur i bandet Silver.

Selv solgte Elvira 55.000 eksemplarer av debutskiva "Quiet Exit" som lå hele 31 uker på VG-lista.

- Jeg tror vi anstrengte oss for å rendyrke oss selv. (..) Vi var mange, ikke sant, og derfor ville vi gjøre oss tydelige, som selvstendige individer, forklarer hun til Elle.

- Vi vokste opp i et hjem prega av ekstrem frihet og kjærlighet, og fordi vi ikke hadde tv, spilte og sang vi helt uten prestasjonsangst.

Godt tips til vordende foreldre som kunne tenkt seg et litt over gjennomsnittet musikalsk barn, altså - Kast tv'n!


Les også: Oppdaget talent med fest!