«Sommerhytta»:

Krass kritikk: - Stygge

Det er ikke alle som er like fornøyde med årets sesong.

KRITIKK: Årets hytter har falt i smak hos deltakerne. Enkelte seere er imidlertid ikke like fornøyde. Foto: Espen Solli / TV 2
KRITIKK: Årets hytter har falt i smak hos deltakerne. Enkelte seere er imidlertid ikke like fornøyde. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Sommerhytta»-sesong er allerede inne i sin andre uke, og seerne begynner å få et innblikk i både deltakere og hytteområde. I år er det fire unge kjærestepar som konkurrerer om å lage den fineste hytta.

Samtlige av årets deltakere har uttalt overfor Se og Hør at de er svært fornøyd med årets hytter og hytteområdet. Det er imidlertid ikke alle som er enige i det.

På diverse nettforum og sosiale medier hagler nemlig kritikken mot årets hytter - som blir omtalt som alt fra «kaninbur» og «garasjer», til «at det ikke er hytter».

BLØR: Det er ikke alt som går planlagt for Eldan Naftaly Nysveen på «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Krass kritikk

På flere sosiale medier-kanaler har nemlig en rekke seere bitt seg merke i hytteområdet - Nes Strandhager i Nes kommune - som blir brukt under årets sesong.

Både i Facebook-gruppen «Arkitektopprøret» og «TV-programmer under lupen» er det flere som kommer med krass kritikk til hyttene.

«Vanskelig å kalle dette hytte. Ser mer ut som et boligfelt med minihus», skriver en seer.

«Sommerhytta er ikke hytte. Det jeg mener er at denne sesongen minner meg ikke om et hyttefelt, men et boligfelt (...) De nye hyttene var både stygge og uten utsikt».

På den anonyme appen Jodel florerer det også med beskrivelser som «skur», «campingvogn», «patetisk uteområde» og «fuglekasse».

Årets hytter er på 35 kvadratmeter pluss hems, og er i et moderne funkisdesign.

Det var Raumnes som omtalte saken først.

KOS: Lina og Eldan får seg en gladnyhet under innspillingen av «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Uenige

Se og Hør har snakket med alle deltakerparene fra årets sesong, og det er ingen tvil om at de sitter med et annet inntrykk enn seerne som er kritiske til hyttene.

- Jeg ble egentlig ganske glad da jeg så hytta. Det var heltrevegger som gjorde at vi ikke trengte å legge så mye panel. Det gjorde at man kunne fokusere mer på rommet, interiør, farger, styling og å bygge tingene i stedet for å bygge vegg, sier Lise Sakariassen (27) og til Se og Hør, mens kjæresten Lars Jørgensen (27) legger til:

- Hyttene ligger jo veldig fint til - nærme vannet - så når vi så hvordan de lå ble det litt ekstra kribling i magen.

Lina Langerud Heikkilä (30) og Eldan Naftaly Nysveen (32) sitter med samme følelse som Lise og Lars.

- Jeg var veldig glad for at hyttene var så små. Jeg hadde fått helt panikk hvis det sto en gigantisk hytte der, så jeg var veldig lettet.

FASTET: De første ukene av «Sommerhytta» fastet Sara og Ibrahim på grunn av ramadan. Video: TV 2 Vis mer

- Positivt overrasket

Også Sara Meyer Boudaya (27) og Ibrahim Mahnin (29) forteller at de falt fullstendig for hytteområdet med en gang de ankom stedet, til tross for en liten umiddelbar nedtur.

- Aller først fikk jeg en liten nedtur av at det var funkishytter, men det gikk kjapt over. Vi har jo ikke hatt muligheten til å vinne hytte før, så det var litt samme hva slags hytte der var, ler Sara.

- Funkis kan kreve noe annet av deg interiørmessig, og jeg fikk altså en liten nedtur, men jeg ble positivt overrasket etter hvert. Det var liten plass, men veldig, veldig fint.

GRUER SEG: Kjæresteparet Lise Sakariassen og Lars Jørgensen fikk ikke velge hytte i «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Daria Klovholt (25) var heller ikke skuffet da hun fikk se hva slags hytter og område de skulle boltre seg på.

- Jeg var dritfornøyd med hytta, det var akkurat min stil. Vi hadde sett litt hva slags hytter det var fra før, vi hadde jo Googlet - såpass ærlig skal jeg være. Da tenkte jeg bare: «Jeg kan ikke tro det, det er så fint». Det var noe helt annet enn tidligere sesonger, men for meg var det helt perfekt, og stedet var kjempefint. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, sier hun.

- Takknemlige

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at de er glade for at årets sesong skaper engasjement.

- At arkitektur og design skaper engasjement er bra. Folk har ulik smak, så det er forståelig at meningene er delte. Vi mener deltakerne konkurrerer om en veldig flott premie. Dette er moderne, miljøvennlige hytter der mye av tankegangen fra de historiske kolonihagene er videreført. Det er ikke størrelsen på hyttene som teller, men beliggenhet, smarte løsninger og fleksible overganger mellom inne- og uterom. Og foran hyttene ligger det i tillegg en enorm, spektakulær sandstrand beboerne kan ta i bruk til ulike aktiviteter, sier Dahl.

FÅR NOK: Deltakeren i «Sommerhytta» holdt på med en konkurransen da noe ikke gikk som det skulle for Anna og Jone. Video: TV 2 Vis mer

Han legger også til at TV 2 er svært takknemlige for muligheten til å legge sesongen til Nes Strandhager.

- Valget av opptakssted dreier som om å finne en ramme hvor deltakerne kan utfolde seg, og at dette kan gi varierte muligheter. Det opplever vi at Nes Strandhager gir oss, og vi er veldig takknemlig for å ha fått muligheten til å lage årets serie der.

LES OGSÅ: Dette er årets «Sommerhytta»-par

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer