«Pretty Little Liars»-stjernen:

Krass kritikk for ammebilde

- Vis litt verdighet og selvrespekt.

I HARDT VÆR: Skuespiller Shay Mitchell delte denne uken et bilde av seg selv på Instagram hvor hun ammer sin vesle datter. Nå hagler kritikken inn. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Skuespiller Shay Mitchell delte denne uken et bilde av seg selv på Instagram hvor hun ammer sin vesle datter. Nå hagler kritikken inn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av oktober fikk «Pretty Little Liars»-stjerne Shay Mitchell (32) og kjæresten Matte Babel (39) sitt første barn sammen, datteren Atlas Noa.

Selv om Mitchell er fersk i morsrollen har hun allerede fått føle på mammapolitiets vrede.

Nylig kastet flere av skuespillerens fans seg over tastaturet i sinne da hun og kjæresten dukket opp på rapperen Drakes 33-årsfeiring - kort tid etter fødselen av datteren.

- Datteren min ble født for flere uker siden, og da jeg og Matte bestemte oss for å ta en kveld ute, som varte i én og en halv time, så overrasket det meg at folk valgte å reagere så aggressivt og anta det absolutt verste om oss og spesielt meg, fortalte skuespilleren i et nylig intervju med Vogue.

- Hvem vil se deg gjøre dette?

Nå ser flere rødt nok en gang etter at Mitchell delte et bilde av seg selv på Instagram. Bildet viser stjernen posere med datteren i armene mens hun ammer.

View this post on Instagram

Breast friends

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell) on

Flere beskriver bildet som «oppmerksomhetssøkende», og det strømmer inn kritiske kommentarer fra «Pretty Little Liars»-skuespillerens følgere, melder Women's Health.

- Wow, snakk om å skrike etter oppmerksomhet, skriver en.

- Amming er privat og skal være en opplevelse som skaper bånd mellom barn og mor. Å vise frem dette til offentligheten er bare veldig trist. Hvem i helvete vil se deg gjøre dette?, raser en annen.

- Jeg er en fan av henne, men dette bildet er oppmerksomhetssøkende. Hun ser ikke engang på babyen, hun har ikke kontakt med babyen, hun har kontakt med kameraet, skriver en av de andre kritikerne.

BLEIEBRUKER: Skuespiller Shay Mitchell avslører bruk av bleie. Video: Shay Mitchell/Youtube Vis mer

Slår hardt tilbake

Sistnevnte kommentar fikk imidlertid Mitchell til å forsvare bildet, og hun tok seg derfor tid til å svare følgende på kritikken:

- Jeg gikk glipp av delen i babybøkene som poengterte at jeg var nødt til å holde øyekontakt med datteren min mens hun livnærer seg, fremfor å fange et fantastisk øyeblikk vi hadde sammen. Vær så snill å fortelle meg hvor jeg kan laste ned manualen din om oppdragelse, så skal jeg dykke rett ned i det, svarte hun.

I skrivende stund har stjernens kommentar fått nesten 30 000 likerklikk og over 1000 svar.

Det er imidlertid ikke bare mangel på øyekontakt som opptar kritikerne. Flere påpeker også at det er unødvendig av henne å vise fram at hun ammer barnet sitt, da de mener dette er noen man bør holde for seg selv.

- Vis litt verdighet og selvrespekt. Vær så snill, hold dette privat, mener en fjerde.

MAMMAKROPPEN: I Khloé Kardashians program «Revenge Body», forteller hun om tiden etter fødsel. Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

Selv om kritikerne fikk rast fra seg i kommentarfeltet, var det også flere av Mitchells kjendisvenner som tok seg tid til å legge igjen rosende kommentarer til 32-åringen. Blant dem er «High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens (30), som skriver:

- Jeg mener, kom igjen, fulgt av en emoji med hjerter i øynene.

- Det er akkurat sånn jeg også så ut, skriver Hollywood-stjernen Hillary Duff (32), fulgt av en emoji som gråter av latter.

Måtte forsvare ammebilde

Mitchell er ikke den eneste som har blitt et offer for kritikk fra mammapolitiet. Den svenske influenseren og bloggeren Kenza Zouiten Subosic (28) mottok også krass kritikk da hun delte et bilde av seg selv mens hun ammet sønnen på Instagram.

- Det handler om respekt. Vi som mennesker, til forskjell fra dyr, har valget å vise hensyn til de rundt oss. Vi er sympatiske, kan tenke på konsekvenser og andres følelser, skrev en av følgerne som fant Kenzas bilde støtende, og la til:

- Jeg er mamma, men jeg sitter ikke og blottlegger brystene mine hvor som helst. For ekstremt mange personer er bryster noe intimt og privat.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

- Er dette virkelig nødvendig? Hva blir det neste? At du bytter bleier fulle av bæsj? Du har en trang til å vise deg fram. Jeg har fått nok, «UNFOLLOW», raste en annen.

Den negative oppmerksomheten fikk den svenske toppbloggeren til å svare på kritikken i form av et innlegg på Instagrams historiefunksjon. Der kom det tydelig frem at hun ikke tok seg nær av de negative kommentarene.

- Hvordan har det seg slik at amming fortsatt er støtende for så mange? FORDI samfunnet og menn har seksualisert brystene. De har tatt vekk meningen med en kvinnes bryster: Å mate barnet sitt. Bare fordi det har pågått så lenge, betyr det ikke at vi ikke bør stille spørsmål ved det, var noe av det Kenza skrev.

LES OGSÅ: Sjokkerte med tordentale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer