Solveig Kloppen:

Krasjet tre ganger på fem år

Solveig Kloppen tok lappen på TV. Nå røper hun flere krasj.

BILULYKKER: Programlederen røper at hun har vært involvert i flere bilkrasjer etter å ha fått lappen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BILULYKKER: Programlederen røper at hun har vært involvert i flere bilkrasjer etter å ha fått lappen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var en tydelig preget Solveig Kloppen (50) som for et par uker siden dukket opp i «Lørdagsrådet»-studioet for å gi råd til lyttere som hadde sendt inn sine problemer.

Det var imidlertid bare ett problem - Kloppen hadde nemlig støtt på sine egne utfordringer den aktuelle morgenen, og måtte derfor lufte tankene for de andre i rådet.

- Jeg skulle bare stoppe på bensinstasjonen rett borti her for å kjøpe sjokolade som vi skulle ha her, forteller hun til Live Nelvik (38), Catrin Sagen og Christian Mikkelsen (30).

Programleder Solveig Kloppen tok kjøretimer uten at ektemannen Kjartan fikk vite om det. I «Rett fra hjertet» på TV 2 avslørte hun for ham hvordan det gikk. Vis mer

- Idiotisk

Videre forklarer den folkekjære programlederen at hun hadde hatt en stressende morgen. Etter at hun hadde fått tak i sjokoladen satte hun seg inn i bilen igjen - og skulle egentlig bare rygge fort ut og komme seg av gårde.

- Jeg har til og med ryggekamera og så tenkte jeg «den taxien sto veldig tett på». Jeg tror rett og slett jeg kjørte frem og kjørte tilbake en gang til, forteller hun, og røper at hun krasjet på vei til radiosendingen.

Kloppen har hatt lappen i fem år, og avslører at dette var tredje gang noe slikt skjedde.

KJØRER MED MOBIL: I «Haik» dukket NRK-profil Christine Dancke opp bak rattet med mobilen i hånda, noe flere bet seg merke i. Vis mer

- Jeg kan rett og slett ikke rygge, og det aller verste er at jeg nettopp var på opptak med «Broom» hvor vi snakket om at jeg driver og krasjer. Nå gjorde jeg det igjen, og jeg føler meg så dum. Det er idiotisk selvfølgelig, mener programlederen.

Se og Hør har vært i kontakt med Kloppen som ikke ønsker å gi noen kommentar.

Tok lappen i skjul

Det var i TV 2-programmet «Rett fra hjertet», som hun ledet sammen med Samuel Massie, at Solveig Kloppen avslørte overfor ektemannen at hun hadde bestått førerprøven.

Den proffe TV 2-programlederen hadde da i en årrekke forsøkt å ta lappen, og etter å ha tatt mange kjøretimer i skjul fra ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy klarte hun det.

ELLEVILT: Top Gear-programleder Chris Harris henger etter bilen i 144 kilometer i timen. Video: BBC Brit / Særsland. Vis mer

Til Se og Hør fortalte hun da at hun hadde hatt større og mindre ambisjoner om å ta lappen gjennom over halvparten av livet sitt.

- Jeg er jo oppvokst på Jessheim, så jeg tok mine første kjøretimer da jeg var 18. Så sånn sett har jeg jo holdt på i … Guri … i 27 år! Men det har vært litt av og på, kan man si. Jeg har begynt på det og sluttet igjen flere ganger, innrømmet hun.

50-åringen følte imidlertid at hun kom til et punkt der hun bare måtte gjennomføre planen om å bli bilfører.

- Nå tenkte jeg at «gjør jeg det ikke nå, gjør jeg det aldri». Og jeg visste jo at det ville være til så stor hjelp for Kjartan og familien. Men om det ikke hadde vært for min rolige, pedagogiske kjørelærer Jack (Andreassen, journ.anm.), vet jeg ikke om det hadde gått denne gangen heller, gitt. Takk, Jack!

LES OGSÅ: Krasjet med badekar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer