Milliardær og datteren:

Krasjet i døden etter ett minutt

Chris Cline, hans datter og fem andre passasjerer stupte i døden.

OMKOM: Den amerikanske kullmilliardæren Chris Cline og hans datter døde i en helikopterstyrt den 4. juli. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Den amerikanske kullmilliardæren Chris Cline og hans datter døde i en helikopterstyrt den 4. juli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den fjerde juli feiret amerikanere verden over sin nasjonaldag med fyrverkeri, grilling og kvalitetstid med familien. Det var også dagen da en gruppe på syv mennesker, blant dem milliardær Chris Cline (60) og datteren Kamerone (22), skulle reise fra sin private øy i Karibia til Florida.

Midt på natten satte alle syv seg i et helikopter, og stålsatte seg for det som egentlig skulle være en relativt kort tur. To av menneskene i gruppen hadde helseproblemer, og skulle derfor transporteres til flyplassen i Fort Lauderdale. Dit kom de aldri frem.

Helikopteret ble etter kort tid meldt savnet av både familiene og av det amerikanske Luftfartstilsynet. Dagen etter ble det funnet på bunnen av havet, bare et par kilometer unna øya. Alle som hadde vært om bord hadde omkommet.

Havarerte fort

Nå har det dukket opp nye opplysninger om den fatale ulykken, som har preget mange familier. National Transportation Safety Board, et organ som gransker transportulykker, har nå kommet ut med en innledende rapport om krasjet.

Etterforskningen er ikke over ennå, men NTSB kan allerede konkludere med at det hele gikk svært fort.

De skal bare ha vært i lufta i ett minutts tid før helikopteret, av typen Augusta AW139 med 17 seter, begynte å havarere. Ifølge flere øyenvitner rapporten ifølge People siterer, kom de bare 15 meter opp i lufta før problemene startet.

SORG: Mike White og Brian Glasser, to av Clines kolleger og venner, var den 12. juli samlet til minnestund for den døde forretningsmannen. Foto: NTB scanpix
SORG: Mike White og Brian Glasser, to av Clines kolleger og venner, var den 12. juli samlet til minnestund for den døde forretningsmannen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Klokken var rundt kvart på to på natten på tidspunktet, så det var dårlig sikt for både piloten på flyet og vitnene som observerte lettingen.

Helikopteret skal ha snurret rundt i lufta flere ganger, samtidig som det hadde satt kursen mot havet. Vitner i området skal ha hørt alarmerende lyder fra helikopteret, selv om det på tidspunktet var så mye som 1,9 kilometer unna plattformen det hadde lettet fra.

View this post on Instagram

🌻

A post shared by Kameron Cline (@kameroncline) on

Deretter forsvant det ned i havet, bare noen få kilometer fra kysten. Et vitne kastet seg i båten sin i håp om å finne det havarerte helikopteret. Han forsøkte å lyse etter det med lommelykt. Det ble derimot vanskelig å finne siden det fortsatt var veldig mørkt ute. Da det ble funnet den påfølgende dagen, var det opp ned i vannet. Myndighetene etterforsker fortsatt vraket, i håp om å finne ut av hva den faktiske feilen har vært.

De har tidligere varslet at dette kan ta flere måneder. Familiene til de døde sørger fortsatt etter tapet. Til People har Cline-familien uttalt at de fortsatt har det tøft, og at tapet av dem veier tungt for alle som kjente dem.

OMKOM: Familien har frigitt dette bildet av Brittney Layne Searson, som var med Cline-familien på tur. Hun var bestevenn med milliardærens datter, og var en av de syv som omkom i helikopterkrasjen. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Familien har frigitt dette bildet av Brittney Layne Searson, som var med Cline-familien på tur. Hun var bestevenn med milliardærens datter, og var en av de syv som omkom i helikopterkrasjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Venninnegjeng døde

I tillegg til at far og datter Cline ble drept, er de fem andre identifisert som David Jude og Geoffrey Painter, som begge jobbet for helikopterselskapet, og Jillian Clark, Brittney Searson og Delaney Wykle, som var venner av milliardærens datter.

På Instagram har Natalie Newman, som var bestevenn med de omkomne jentene, lagt ut en siste hilsen. Hun skriver blant annet at «ord blir fattige», og at hun er glad for at hun fikk bli kjent med dem.

View this post on Instagram

My two best friends, my angels in heaven: It is so hard putting together these words, no one will ever understand this pain. But I am so grateful to have been a part of your lives. You both had such unique and beautiful qualities that taught me so much about life and what it truly means to enjoy every moment you can- especially with friends & family. both of you taught me to always be kind, laugh, be fearless, persevere, enjoy, and most importantly, take care of each other. Britt- My partner. Thank you for always unapologetically being your goofball self. You made me laugh until I cried every day we spent together. You cared so much about everyone around you. Kam- you truly graced this world with your genuine soul and tremendously caring heart. You always managed to make me smile even when I thought it was impossible. You both are such bright and beautiful people and I wish I could see you blossom into this world. I will cherish the millions of things we did together- and how much fun we had doing those things.. You were always there for me. I can’t imagine doing this life without you two by my side. My sisters. I do believe God calls for his angels when he knows they’ve done enough good and brought enough joy and purpose to those of us left behind. I promise to always do one little thing a day that will make my sweet Kam and Britt proud. True friends will never leave your heart. I will see you two and everyone else on board, on the other side❤️ 👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 I love you Brittney. I love you Kameron. I miss you more than anyone will ever know.

A post shared by Natalie Newman (@nataliennewman) on

Chris Cline hadde en estimert formue på 1,8 milliarder dollar da han døde. Det tilsvarer rundt 15,5 milliarder norske kroner. Han tjente formuen sin i kullindustrien, og ble i hjemstaten Illinois omtalt som «den nye kullkongen».

Han er ansett som en av grunnene til at kullindustrien i delstaten, der hovedvirksomheten foregikk i St. Louis, ble gjenopplivet det siste århundret.

Privatlivet hans var også gjenstand for debatt en rekke ganger. Han var blant annet tidligere i et forhold med Elin Nordegren, som er ekskona til golfproffen Tiger Woods.

Han var også kjent for sine ekstravagante hjem rundt om i USA, og sin private øy i nærheten av Bahamas. Det var altså her livet hans tok slutt, få dager før han skulle ha fylt 61 år.

Han etterlater seg tre barn og to ekskoner.