BEGRAVELSEN: Divaen gikk bort 28.mars 2011 og fikk begravelse på statens bekostning. Nå krangles det om en ekstraregning på 270.000 kroner. Foto: Per Ervland/Seher.no
BEGRAVELSEN: Divaen gikk bort 28.mars 2011 og fikk begravelse på statens bekostning. Nå krangles det om en ekstraregning på 270.000 kroner. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer

Krangler om regningen for divaens begravelse

Ingenting ble spart på da Wenche Foss ble begravet - nå sitter Oslo Domprosti igjen med kjemperegning.

Publisert
SEHER.NO: Da den 94 år gamle divaen Wenche Foss gikk bort i mars i år ble det lovet begravelse på statens bekostning, og det ble ikke spart på én krone.

I dag sitter Oslo domprosti, ved Olav Dag Hauge, igjen med en kjemperegning på 270.000 kroner, etter at to eksterne PR-byråer har sendt sin faktura.

- Det var en svær regning, og det er veldig tøft for oss å ta en slik ekstra utgift. Det var også derfor jeg sendte brevet til UD. Jeg har derimot full respekt for at de avslo å dekke ekstra kostnadene til mediekontaker. Det er noe vi burde forutsett, sier Hauge til dagens VG.

Det er nemlig utenriksdepartementet som tar seg av statlige begravelser-regningen, men de nekter å betale ekstrautgiften for PR-byråene. I utgangspunktet var det satt av 50.000 kroner for mediehåndtering. Dermed blir Hauge nødt til å ta av Oslo domkirkes budsjett.

- Dette går selvfølgelig utover andre ting. Nå fikk vi 200.000 kroner av John Carew før sommere, noe som har ført til at vi kunne hatt åpen kirke etter hendelsene 22.juli. Men vi merker at vi har et stramt budsjett, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg vil nok få en reaksjon etter dette    

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer