«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

Kraftig seerfall

Årets sesongpremiere av kjendisversjonen av «71 grader nord» har et kraftig seerfall sammenliknet med fjorårets sesong.

SEERFALL: Årets premiere av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har hatt et stort seerfall sammenliknet med forrige sesong. Foto: Morten Bendiksen
SEERFALL: Årets premiere av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har hatt et stort seerfall sammenliknet med forrige sesong. Foto: Morten Bendiksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag var det igjen duket for sesongpremiere på Discovery-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Originalversjonen, altså versjonen uten kjendisene, av programmet har ikke blitt sendt på TV siden 2020. Årets deltakere er blant andre: Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Silya Nymoen og Cecilia Brekkhus.

Søndagens premiere ble totalt sett av 314 000 seere - 253 000 fulgte programmet på TV Norge, og 61 000 så det på strømmetjenesten Discovery Plus.

FRYKTET FOR HJERTET: «71 grader nord kjendis»-deltaker Silya Nymoen trosset legens råd om å ikke bli med i programmet. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Da programmet ble sendt i januar, samlet det 463 000 seere. Den gang var seertallene den tredje beste premieren i kjendisversjonen av «71 grader nord».

Årets premiere samlet totalt 314 000 seere. Dette utgjør dermed et fall på nesten 150 000 seere.

Kampanje omtalte årets seertall først.

- Tar seg opp gjennom uken

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, sier at 2020-sesongen av «71 grader nord» fikk svært høye seertall, og at det skal mye til for å toppe dem. Hun sier samtidig at nye seervaner gjør premieretallene underordnet, fordi det blir flere seere i løpet av uken.

- Jeg blir ikke overrasket hvis totalseingen på denne ukens premiere lander tett nærmere fjorårets enn det ser ut til nå, sier McBride til Dagbladet.

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Hun er også svært fornøyd med at «71 grader nord» fortsatt er på skjermen - 21 år etter premieren. Ifølge McBride er programmet et av verdens lengstlevende realitykonsepter

- 71-formatet er en av TVNorges aller største suksesser, og satte så sent som i 2020 nye seertallsrekorder, 21 år etter premieren på samme kanal i 1999, sier McBride.

- Vellykket konsept

TV-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaiu, tror også «71 grader nord» vil få høyere seertall ut over i sesongen.

«71 grader nord» har i mange år vært et vellykket konsept for Discovery. Og det vil jeg si det er enda. Som alltid er det spennende å se om programmet øker utover i sesongen, og hvor mange det samler digitalt, sier Massaiu til Dagbladet.

FRYKT: Det er ikke bare bare å skulle begi seg ut i norsk natur. Dette gruer årets deltakere i «71 grader nord - kjendis» seg til. Video: Rød Løper Vis mer

Hun tror Discovery er fornøyd med seertallene så langt.

- Andelen som strømmer denne typen programmer, er generelt sett økende. Akkurat som det er for strømming total sett. Så Discovery er nok godt fornøyd med de totale tallene så langt.

Nytt konsept

I begynnelsen av september skrev Se og Hør at det kommer en ny sesong av «71 grader nord». En sesong som blir litt ulik det seerne kjenner fra tidligere.

I «71 grader nord - team» skal fire par med kjendiser kjempe seg gjennom tøffe prøvelser i norsk natur, ved å fullføre en sammenhengende rute.

- Vi er allerede i gang med produksjonen av neste vårs program, som blir en nyvinningen innen «71° nord»-universet. Lagene konkurrerer mot hverandre på tid, og de to kjendisene som tåler mest og samarbeider best, og dermed kommer seg først frem til det aller siste sjekkpunktet, vinner, sier McBride.

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Blant sesongens kjendispar finner man programleder Jon Almaas (54) og komiker Adam Schjølberg (39), og influenserne Vita (29) og Wanda (29) Mashadi. Treningsinfluenser Victoria Tolaas (21) teamer opp med YouTube-profil og podkaster Safari Shabani (24), og tidligere skiløper Thomas Alsgaard (49) kjemper på lag med journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42).

Slagplan

I denne sesongen returnerer altså programleder Jon Almaas til «71 grader nord»-universet, etter å ha stukket av med seieren for to år siden i programmets kjendis-versjon.

Overfor Se og Hør røpet han likevel tidligere denne måneden at ting ikke gikk helt knirkefritt den gang, men at han i år har en slagplan for å hente hjem sin andre seier.

VINNER: Det var til slutt komiker Henrik Elvestad som stakk av med seieren i «71 grader nord - kjendis» tidligere i år. Video: Discovery + Vis mer

- Jeg har ikke så mye tellekanter på ting privat egentlig, men jeg har ikke lyst til å ta noen forhastede slutninger. Det var jo problemet forrige gang på «71 grader nord», at folk gjerne ville begynne å gå, også sa jeg: «Kan vi ikke finne ut hvor vil skal gå først?» sa Almaas til Se og Hør om den forrige deltakelsen.

LES OGSÅ: - Var en dårlig idé

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer