IBSEN: Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen i "En udødelig mann". Foto: NRK
IBSEN: Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen i "En udødelig mann". Foto: NRKVis mer

Kraftig juletallerken

NRK satser tungt på jula med en rekke spesialprogrammer.

Snurr film!


SEHER.NO: Den norske filmen vil i år være hovedtilbudet på julekvelden, mens barna får sin tradisjonelle meny i programmet Julemorgen.


Dette ledes i år av Erik Solbakken og Bjørnar Løberg som blant annet hvorfor vi gjør som vi gjør i jula.


Deretter vil klassikerne med Donald, "Tre nøtter til Askepott", "Reisen til julestjernen" komme på rekke rad.


Skibladner fyller 150 år i år. Båten har en turbulent historie som fortelles i en dokumentar julaften. Mjøsas hvite svane er i dag fredet og en stor turistattraksjon.
Programleder for julaftens utgave av Norge rundt er vestlendingen John Skien.

På NRK2 er Trond-Viggo Torgersen konferansier for Frelsesarmeens julekonsert.


Musikalske stjerner har funnet veien til Oslo Konserthus, blant andre Christian Ingebrigtsen og Maj Britt Andersen. Major Asta Abrahamsen er gjest sammen med Wenche Foss. Konserten, som vi kan se deler av på NRK1 allerede 9. desember, kommer i sin helhet julaften.


Ibsen i romjulen


En udødelig mann er tittelen på en tre episoder lang dramaserie fra NRK i romjulen (26., 27. og 28. desember).


Historien starter når Henrik Ibsen er sju år, og vi følger ham i barne- og ungdomstiden frem til han fyller 20. Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen, mens Wenche Foss, Sven Nordin og Kjersti Holmen spiller henholdsvis grandtante, far og mor.

En konsert-/sceneversjon av Henrik Ibsens Peer Gynt, med Edvard Griegs musikk, ble i høst satt opp foran en av verdens sju underverker, Keops pyramiden på Gizaplatået i Kairo.


En TV-adapsjon ble produsert i samarbeid mellom Nordisk Film, Ibsen 2006 og NRK, som seerne kan oppleve nyttårsaften.Closest thing to crazyFå har kunnet unngå å høre Katie Melua synge den vakre balladen Closest Thing to Crazy.


29. desember får vi oppleve en av Europas mest populære artister holde konsert 300 meter under havflaten for plattformarbeiderne på Troll A.


To dager før konserten, 27. desember, følger en doumentar hennes ferd ned til havets bunn, en reise som skapte mye nervøsitet og spenning.

Fridtjof, han med mopeden og høna, kan man gjerne kalle "close to crazy".


I Fridtjofs jul 2. juledag skal mannskoret i Ytre Enebakk synge julen inn i kirken, med Fridtjof som solist.


Øivind Blunck er selvsagt i hovedrollen, og Hege Schøyen er like selvsagt til stede. Jon Eikemo, Tommy Kørberg og Elisabeth Andreassen står også på rollelisten.