Kort-guide til Paris

Verdens mest romantiske by, og da kanskje spesielt om våren. Paris er dog ikke bare en by for forelskede par, men for alle som er glad i yrende storbyliv, god mat, spennende shopping og imponerende arkitektur. Paris kan også skilte med en helt særegen atmosfære.

SEVERDIG: Sacré-Coeur er en av de mest kjente kirkene i Paris - og den er et landemerke i byen. Fasaden er berømt - og tar seg best ut sett nedenfra.  Kirken ligger i nærheten av kunstnerkvarteret Montmartre. Foto: Se og Hør
SEVERDIG: Sacré-Coeur er en av de mest kjente kirkene i Paris - og den er et landemerke i byen. Fasaden er berømt - og tar seg best ut sett nedenfra. Kirken ligger i nærheten av kunstnerkvarteret Montmartre. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Her bor du
Dyrt og deilig
L'Hotel, 13 rue des Beaux Arts, standard dobbeltrom 320/370 euro (2600/3000 norske kroner)

Billig og bra
Hotel de France Quartier Latin, 51 rue Monge, standard dobbeltrom 72/99 euro (590/810 norske kroner)

Her spiser du
Dyrt og deilig
Lucas Carton, 9 place de la Madeleine, tre stjerner i Michelin-guiden, beregn 100 euro eller mer inkludert vin (ca. 820 kroner)

Billig og bra
A Sousceyrac, 85 rue Faidherbe, treretters meny 23 euro, fireretters meny 28 euro (190/230 norske kroner)

Shopping
Området St. Germain-de-Pres byr på variert shopping, ikke minst hva angår pris. Her er det mulig å finne mye spennende til en rimelig penge, men også mange av de store designerne er her. Stormagasinene Printemps og Galeries Lafayette ved Operaen er essensielle, og det er mange spennende butikker i strøket rundt Hallene og Le Marais. De dyreste butikkene finner du på rue St.-Honoré.

Dette bør du se
Paris har mange storslåtte severdigheter – Notre-Dame, Sacre Coeur, Louvres, Eiffeltårnet, Triumfbuen. Men i stedet for å bruke tid på å stå i kø for å slippe inn disse stedene, bør du nøye deg med å se dem fra utsiden. Paris har nemlig så uendelig mye mer å by på. Ta beina fatt, og du vil se at det dukker opp en liten kirke eller et museum rundt hvert gatehjørne. Spaser langs Seinen eller sett deg ned på en fortauskafé og se på menneskene som går forbi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer