Idaho-drapene:

- Kontaktet offer på Instagram

Bryan Kohberger er siktet for drapene på fire studenter i USA.

MISTENKT FOR DRAP: Bryan Kohberger er siktet for fire drap, men hevder selv han er uskyldig. Foto: Ted S. Warren/AP Photo/NTB
MISTENKT FOR DRAP: Bryan Kohberger er siktet for fire drap, men hevder selv han er uskyldig. Foto: Ted S. Warren/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

28 år gamle Bryan Kohberger er mistenkt for å ha drept Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20), og Kaylee GonCalves (21), etter at studentene ble funnet døde i en leilighet utenfor campus i Idaho, USA i november.

Det er ventet at han stilles for retten til sommeren, men allerede nå kommer det flere detaljer om Kohberger og hans liv. Incel-problemer og gjentatte tekstmeldinger til ett av ofrene, er blant det som rapporteres.

Sendte melding

En etterforsker som «kjenner til saken» har fortalt People at den siktede skal ha sendt flere meldinger til et ikke navngitt offer, i forkant av drapene.

Familieadvokaten til drepte Kaylee GonCalves har tidligere uttalt overfor Independent at de ikke kjenner til noen forbindelse mellom ungdommene og den siktede.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august 2021. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Det kan likevel se ut til at det ikke har vært kontaktløst. Kohberger skal nemlig ha sendt meldinger på Instagram til et av ofrene, med «Hei, hvordan går det?».

Han skal ikke ha fått respons på meldingen, hvorpå han skal ha fortsatt å sende meldinger uten hell. Meldingene er så langt ikke bekreftet av politiet.

Incel-kompleks

Mye tyder imidlertid på at dette ikke var første gangen 28-åringen opplevde sosiale vanskeligheter. Etter pågripelsen i slutten av desember, har det kommet frem at Kohberger skal ha slitt sosialt.

Tidligere FBI-etterforsker Pete Yachmetz er blant dem som uttaler seg om den siktedes fortid. Det gjør han overfor New York Post.

- Drapene kan ha vært et forsøk på å vise en form for dominanse, forteller Yachmetz om et mulig motiv.

DOKUMENTAR: Historien om det rystende drapet på journalist Kim Wall har blitt til Netflix-dokumentar. Video: Netflix Vis mer

På bakgrunn av det som har blitt gjort kjent om Kohbergers sosiale problemer, mener den tidligere etterforskeren at mye tyder på at han led av Incel-komplekser.

Incel bli ofte brukt om noen som sliter med å oppnå romantisk eller seksuell kontakt, altså er i ufrivillig sølibat.

Yachmetz' Incel-uttalelse kommer i kjølvannet av at rettspsykiater Dr. Carole Lieberman luftet de samme Incel-antakelsene overfor CourtTV. Hun mener det kan ha vært bakgrunnen for at de fleste ofrene i saken er kvinner.

LES OGSÅ: - Prøver ikke å skjule romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer