«Camp Kulinaris»

Konkurrerer i «Camp Kulinaris»

På nyåret kommer en ny sesong av kjendiskokkelerings-konkurransen.

TIL BORDS: Leif Einar Lothe er blant deltakerne i den kommende sesongen av «Camp Kulinaris». Foto: Bjørn Landsem/Dagbladet
TIL BORDS: Leif Einar Lothe er blant deltakerne i den kommende sesongen av «Camp Kulinaris». Foto: Bjørn Landsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund bor ti norske kjendiser sammen, hvor de under mesterkokk og programleder Kjartan Skjeldes regi skal drifte sin egen restaurant.

«Skal vi danse»-aktuelle Michael Andreassen dro i land seieren for årets sesong, og i matosens hete skal nå en ny vinner kåres.

Hvem alle de ti er, er foreløpig ikke offentliggjort, men Se og Hør har fått lov til å gå ut med to av navnene.

Samboeren lager mat

Den første som skal til pers i ny reality, er historiens første «Farmen kjendis»-vinner, Leif Einar «Lothepus» Lothe (50). Han mener de to realityprogrammene har mye tilfelles.

- Begge deler er beinhardt, men jeg har lært mye, sier han til Se og Hør.

50-åringen skryter ikke på seg noen kokkeferdigheter, og vedgår at han står lite på kjøkkenet hjemme.

- Jeg kan ikke så mye i utgangspunktet. På hjemmebane er det Randi (Sørum, samboeren journ.anm.) som lager mat, kan han fortelle.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

På kjøkkenet i «Camp Kulinaris» har han selskap av en reality-deltaker fra en ganske annen sjanger. Nemlig årets «Paradise Hotel»-deltaker Maria Moen Nordli (27).

- På «Paradise» kunne vi drikke, feste og holde på hele dagen. «Camp» er noe helt annet. Her må vi vise at vi har matlagingsegenskaper. Programleder Kjartan krever mye av oss, sier hun.

Se og Hør erfarer også at blant de åtte andre deltakerne er også tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen og skuespiller Mia Gundersen. Dette er imidlertid ikke bekreftet av produksjonen.

Eks-vegetarianer

Mens høstens sesong av «Paradise Hotel» går på skjermen, er altså Moen i gang med en annen tv-innspilling. Hun har også vært med på «Idol» og datingprogrammet «Cash/Date»

- Hva slags forhold har du til mat?

- Jeg elsker mat og lever for de gode tingene i livet. Det er herlig å lære seg gourmetkunst, sier Maria, og legger til at hun etter tre år ikke er vegetarianer lenger.

- Jeg elsker kjøtt slik bare en eks-vegetarianer kan, ler hun.

KOKKELERER: Maria Moen kniver på «Camp Kulinaris» denne høsten. Foto: Roy Darvik / NENT
KOKKELERER: Maria Moen kniver på «Camp Kulinaris» denne høsten. Foto: Roy Darvik / NENT Vis mer

Hun røper også noe av det som fram til nå har vært en utfordring under innspillingen.

- Jeg klarte å skjære fingertuppene av hønseføtter. Det var utrolig ekkelt, men karakterbyggende.

Lothe forteller at gjengen som deltar har funnet tonen fort, men at det allerede har oppstått tumulter.

- Litt spetakkel blir det jo, men det må man regne med. Jeg tror denne sesongen av «Camp Kulinaris» blir veldig severdig, sier han.

Også TV-profil og talentdommer Mia Gundersen (58) deltar i «Camp Kulinaris» i år.

- Å være med på «Camp Kulinaris» er et slit fra morgen til kveld. Nå har jeg akkurat beinet ut halvannet lam. Jeg er faktisk blitt en dreven slakter, sier Mia Gundersen til Se og Hør.

Hvordan var kokkekunnskapene dine fra før?

DELTAR: Mia Gundersen deltar også i årets sesong. Foto: NTB Scanpix
DELTAR: Mia Gundersen deltar også i årets sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde ok allmennkunnskap, men nå har jeg lært utrolig mye. Og jeg har fått en virkelig dyp respekt for kokkeyrket.

Hva synes du om årets deltakere?

- Det er en blandet drops-gjeng. Vi kommer fra forskjellig ståsted, men vi fungerer utrolig bra sammen. Noe drama og krangler er det selvfølgelig blitt, men jeg har ikke vært involvert i det, sier Mia Gundersen.

FYRING: To nye utfordrere sjekker inn på «Camp Kulinaris», og det tar ikke lang tid før Erlend Elias lar seg provosere. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

LES OGSÅ: - Vanskelig å toppe første sesong

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer