Madeleine McCann:

«Konkrete bevis» for at Madeleine er død

Den tyske statsavdokaten skal angivelig ha skrevet et brev til Madeleine McCanns foreldre om at hun er død.

SAVNET: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i 2007. I et arkivfoto fra 2012 holder foreldrene, Kate and Gerry McCann en savnetplakat med et datagenerert bilde av den savnede datteren slik hun kunne se ut som niåring. Foto: Sang Tan/ AP/ NTB scanpix
SAVNET: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i 2007. I et arkivfoto fra 2012 holder foreldrene, Kate and Gerry McCann en savnetplakat med et datagenerert bilde av den savnede datteren slik hun kunne se ut som niåring. Foto: Sang Tan/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått 13 år siden Madeleine McCanns forsvinning i Portugal. Etterforskeren av saken, den tyske statsavdokaten, Hans Christian Wolters, skal nå ha skrevet et brev til Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann. Det melder britiske Sky News.

I brevet kommer det angivelig frem at Wolters mener han sitter på «konkrete bevis» for at Madeleine er død. Han velger imidlertid ikke å dele disse bevisene, da han hevder det kan sette hele etterforskningen i fare.

Kort tid etter at brevet ble kjent hevder Madeleines foreldre at de aldri har mottatt et slikt brev som beviser at datteren er død.

Det gjør de i en uttalelse på Findmadeleine.com.

- Den mye omtalte saken om at vi har mottatt et brev fra tyske myndigheter (Wolters, journ.anm.) om at de har bevis på at Madeleine er død, er FALSKE NYHETER. Som mange andre uberettigede historier i media, har dette forårsaket unødvendig angst for venner og familie og nok en gang forstyrret livene våre, skriver de.

- Vi etterforsker en drapssak

Brevet kommer bare to uker etter at en 43 år gammel tysk mann identifisert av flere internasjonale medier som Christian Brückner, er mistenkt for bortføringen og nå det sannsynlige drapet på Madeleine.

43-åringen er tidligere dømt for flere tilfeller av seksuelle overgrep mot barn, noe som ifølge politiet har vært ukjent for mannens omgangskrets.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Nå lanserer Netflix en ny dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Mannen bodde mellom 1995 og 2007 (året da Madeleine forsvant) i perioder på Algarvekysten, nær stedet hvor McCann-familien ferierte. Der gjorde han seg skyldig i diverse lovbrudd, som innbrudd på hoteller og ferieboliger, samt narkohandel.

Ifølge Bilds opplysninger skal han i 2005 ha voldtatt en 72-årig amerikansk kvinne i Praia da Luz, byen Madeleine forsvant fra.

Ifølge The Times nekter han imidlertid å la seg avhøre av politiet frem til de har nye bevis som knytter ham til saken, og stiller seg uforstående til siktelsen rettet mot ham.

MENER DET ER EN DRAPSSAK: Her er Madeleine McCanns foreldre avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix
MENER DET ER EN DRAPSSAK: Her er Madeleine McCanns foreldre avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hans Christian Wolters uttalte i går at han fortsatt ikke har delt de avgjørende bevisene med politiet verken i Storbritannia eller Portugal. I de respektive landene er saken også under etterforskning.

- Vi har vært helt klare på at vi etterforsker en drapssak, og at vi har bevis for det. Jeg kan forstå foreldrenes smerte – og at de vil ha utløp for den – men det er bedre for dem at vi kan etterforske saken fullt ut, sa Wolters til den britiske tabloidavisen The Daily Mail.

Mener ansatt hjalp den mistenkte

Wolters har en mistanke om at det er en ansatt ved familiens ferieleilighet som har hjulpet tyskeren med å skaffe seg adgang til leiligheten.

Ifølge flere internasjonale medier bunner dette i en halvtimes lang telefonsamtale som skal ha kommet inn på den mistenktes telefon rundt halv åtte på kvelden, før den ble avsluttet en halvtime senere.

The Times på sin side viser til teleopplysninger som viser at den mistenkte mannen faktisk befant seg i samme by som familien McCann - bare kort tid før Madeleine ble sett for aller siste gang.

Nå jobber politiet iherdig med å finne eieren av ovennevnte telefon som ringte den mistenkte den grusomme natten.

SAVNET: I 2007 forsvant Madeleine McCann på familieferie i Portugal, og har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa. Foto: NTB Scanpix
SAVNET: I 2007 forsvant Madeleine McCann på familieferie i Portugal, og har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var 3. mai i 2007 at tre år gamle Madeleine McCann forsvant på familieferie i Algarve-regionen sør i Portugal. Siden har det kommet inn enorme mengder tips, og saken har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa.

Senest i desember i fjor gikk foreldrene Kate og Gerry McCann ut og fortalte at de fortsatt håper at datteren er i live, og at søket fortsetter for fullt.

KIDNAPPET: Den bisarre historien om Jan Brobergs to kidnappinger sjokkerer seere. Video: Netflix Vis mer

- Takknemlige for all innsats

I begynnelsen av mai delte foreldrene en ny oppdateringhjemmesiden for organisasjonen «Find Madeleine», og på deres offisielle Facebook-side.

- Det er nå 13 år siden vi sist var med Madeleine. 17-årsdagen hennes er om noen få uker … noe som smertefullt minner oss på hva vi har savnet, og fortsatt savner som familie, skrev de innledningsvis.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

- Vi er oppmerksomme på at mange familier rundt om i hele verden sitter med liknende følelser som oss i denne tiden: Å være atskilt fra hverandre, og å miste noen nære så tidlig og uventet, fortsatte de.

Madeleines foreldre skrev videre at de hadde brukt tiden i lockdown til å være sammen som familie.

- Det er også mange sårbare mennesker som befinner seg i en prekær situasjon under lockdown, som føler på frykt, engstelse og isolasjon. Det er noe vi har fryktet Madeleine har kjent på, og det er en tanke som har fulgt oss lenge, og fortsatt dukker opp iblant, fortsatte de.

FORSVANT: Fra leiligheten nederst til høyre i dette komplekset forsvant Madeleine McCann 3. mai 2007. Siden har ingen sett henne. Foto Per Lars Tonstad.
FORSVANT: Fra leiligheten nederst til høyre i dette komplekset forsvant Madeleine McCann 3. mai 2007. Siden har ingen sett henne. Foto Per Lars Tonstad. Vis mer

Videre skrev de at etterforskningen fortsatt pågår, selv om den foregår på en annerledes måte enn før.

- Vi er takknemlige for all innsats og engasjement fra alle som er med på å lete etter henne, og vi håper og ber om at innsatsen vil bære frukter, avsluttet de.

LES OGSÅ: - Etterforsker en utenlandsk, pedofil mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer