Kongsgården forsinket

- Det har vært et svært omfattende prosjekt, forteller prosjektleder i Statsbygg.

VENTER: Mange trodde Dronningen skulle innvie kongsgården og feire dagen sin på Bygdøy, men nå må hun fint finne seg et annet sted. Foto: SCANPIX
VENTER: Mange trodde Dronningen skulle innvie kongsgården og feire dagen sin på Bygdøy, men nå må hun fint finne seg et annet sted. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter planen skulle kong Harald og dronning Sonja flytte inn til Bygdøy Kongsgård våren eller sommeren 2007. Nå blir det forsinkelser.

- Det er sannsynlig at kongeparet tar i bruk Kongsgården i løpet av høsten neste år, bekrefter Astrid Versto, informasjonssjef ved Slottet, til Aftenposten.

LES OGSÅ: Haakon ble hyllet som en maharaja i India!

Avisa skriver at både Kongen og Dronningen fyller 70 år i 2007. Mens Harald fyller 21. februar, har Sonja 4. juli. Dermed trodde flere at Dronningen kanskje ville innvie den "nye Kongsgården" i forbindelse med feiringen, men det skjer altså ikke.

Kongsgården har i flere år slitt med råte. Selv om stedet var kong Olavs største favoritt, ble ikke eiendommen holdt ved like!

SE HER: Syk Harald ble livredd ...

Da Statsbygg begynte renoveringen, oppdaget de nemlig at kongsgården var pill råtten!

- Det har vært et svært omfattende prosjekt og vi er svært fornøyd idet vi nærmere oss ferdigstillelse. Vi har hatt strenge krav hva gjelder økonomi og fremdrift, men det er ikke gått på bekostning av kvaliteten, sier prosjektleder Oddvar de Brucq i Statsbygg til Aftenposten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer