Den norske kongefamilien:

Kongeparet med hilsen

- Vi må omstille oss.

PÅSEKHILSEN: Kongeparet kom med en hilsen fra Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Hele verden befinner seg i en situasjon vi aldri har sett maken til. Det samme gjelder for den norske kongefamilien, som fredag ettermiddag deler en hilsen til det norske folket.

- Det stunder mot påske og dronningen og jeg tenkte vi kunne ha en liten påskehilsen fra kongsseteren, sier kongen innledningsvis.

- Vanskelig tid

Dronningen forteller at de har forsøkt å lage litt påskestemning, men at budskapet deres er å formidle at både hun og kongen er dypt og mektig imponert over alt det gode og viktige arbeidet som er gjort i disse dager.

- Jeg tror faktisk noe godt kommer ut av dette, fortsatte Dronningen. - Vi må omstille oss. Vi må se fremover. Og vi må finne løsninger som jeg tror vil være nyttige også når vi en gang kommer ut av denne krisa, sier dronningen videre.

Kongen undestreker at det er mange som har det vanskelig, både økonomisk og på andre måter.

- Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstakere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin, sier kongen videre.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Oppmuntrende ord

Sonja er enig, men påpeker at alle også må ha tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt de kan med rådene som er blitt gitt for å få krisen til å gå over så fort som mulig.

- Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre. Vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør. For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra, fortsetter hun.

Tidligere i dag opplyste kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, overfor Dagbladet at kongeparet skal feire påsken på Kongsseteren.

- I tråd med myndighetenes retningslinjer, skal Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen tilbringe påsken på Kongsseteren i Oslo. Kronprinsfamilien tilbringer også påsken hjemme, på Skaugum, sa Varpe.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer