BEGRAVES MANDAG: Wenche Foss ble 93 år. Foto: Stella Pictures
BEGRAVES MANDAG: Wenche Foss ble 93 år. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kongen og dronningen kommer i begravelsen

Wenche Foss begraves mandag, opplyser hennes sønn Fabian Stang tirsdag ettermiddag.

Publisert
SEHER.NO: Tirsdag bekreftet Slottet at kong Harald og dronning Sonja skal delta i begravelsen til Wenche Foss neste uke. Førstkommende mandag klokken 14 stedes hun til hvile fra Domkirken i Oslo.


Det opplyser film- og teaterdivaens sønn og Oslo-ordfører Fabian Stang, tirsdag ettermiddag, i forbindelse med en minnestund som arrangeres ved Nationalteatret i hovedstaden.

- Det er et savn som vi kommer til å merke alle sammen. Hun var en stor skuespillerinne – og en meget god venn av familien vår også, sa en tydelig preget kong Harald til TV2 tirsdag kveld.

Det har i mange år vært klart at det er tidligere biskop Gunnar Stålsett (75) som skal forette under bisettelsen. Også han bekrefter at Oslo Domkirke blir stedet seremonien skal foregå.

- Ja, det er bestemt, og det er jeg som skal ha ansvaret. Utover det har jeg ingen kommentar, sier biskop Gunnar Stålsett (75) til VG Nett.

Wenche Foss døde mandag etter en tids sykeleie. Hun ble 93 år gammel.

Regjeringen har besluttet at hun skal begraves på statens regning.

Bisettelse fra Oslo Domkirke er i tråd med Wenche Foss' eget ønske.

Se og Hør bringer i dag et «avskjedsintervju» med den folkekjære skuespillerinnen, hvor det kommer frem at hun like før hadde fått bekreftet at «hun hadde fått Domkirken».

- Det er jo litt rart at jeg ikke skal være der - på den store dagen, sier Wenche Foss i sitt aller siste intervju med bladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Hun elsket kongehuset - og de elsket henne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer