Patton Oswalt:

«Kongen av Queens»-stjernen fant kona død. Nå avslører han dødsårsaken

- En tilstand vi ikke visste om, sier skuespilleren. 

STOR SORG: Komiker og skuespiller Patton Oswalt mistet kona Michelle McNamara i april i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix
STOR SORG: Komiker og skuespiller Patton Oswalt mistet kona Michelle McNamara i april i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I april i fjor opplevde «Kongen av Queens»-stjerna Patton Oswalt (48) det han har omtalt som sitt livs mareritt, da han fant kona Michelle McNamara død i senga.

Hittil har dødsårsaken vært ukjent, selv om skuespilleren har sagt at det hele veien har vært mistanke om en tilfeldig overdose av sovemedisiner.

I en uttalelse til Associated Press forteller komikeren at han nå er blitt informert om årsaken bak konas tragiske dødsfall.

- Vi fikk vite i dag at kombinasjonen av medisiner, i tillegg til en tilstand vi ikke visste om, er dødsårsaken, sier han i uttalelsen.

Stresset over jobb

Han sier at verken han eller kona selv ante at hun hadde en tilstand som førte til blokkeringer i arteriene (blodårene som som frakter blod fra hjertet til resten av kroppen, red.anm).

McNamara, som ble 46 år gammel, skal ha tatt forskjellige medikamenter som ADHD-medisiner, sovepiller og smertestillende.

Oswalt har tidligere sagt til The New York Times at kvelden før han fant kona livløs i senga, skal hun ha tatt medisiner fordi hun var stresset over en bok hun jobbet med.

MOROMANN: Skuespiller Patton Oswalt er best kjent for å spille rollen som Spence i humorserien «Kongen av Queens». Her er han avbildet under Emmy Awards i 2016. Foto: NTB scanpix
MOROMANN: Skuespiller Patton Oswalt er best kjent for å spille rollen som Spence i humorserien «Kongen av Queens». Her er han avbildet under Emmy Awards i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter å ha levert dattera Alice på skolen dagen etter, gikk han for å sjekke om kona hadde stått opp. Da oppdaget han at hun ikke pustet.

- Jeg forsøkte bokstavelig talt å lukke øynene for å komme ut av dette, sa han.

McNamara var forfatter og jobbet med «cold cases», altså uoppklarte saker, og hadde nettsiden og podcasten True Crime Diary. Da hun døde, jobbet hun med en bok hvor hun forsøkte å finne identiteten til «The Golden State Killer».

Åpen om sorgen

I desember skrev Patton Oswalt et åpenhjertig brev som omhandlet den nye tilværelsen som alenefar. Det ble publisert i bladet GQ.

«Fem måneder og ti dager siden, når jeg skriver dette, ble jeg aleneforsørger. Jeg var en del av et fantastisk foreldre-lag, men vi var ikke like. Michelle var en poengtert person, en planlegger og en påskynder. Jeg var en kontorassistent, en som fulgte instrukser.»

«Jeg så frem til å tilbringe livet med den mest originale personen jeg noensinne hadde møtt. Og nå? Borte. Helt borte», skrev han.

Han ga også motiverende råd til andre alenefedre.

«Hvis du føler at du tviler på deg selv, trøst deg med det faktum om at jeg gjør dette. Jeg. Vær sammen med meg i en time en gang. Jeg klarer ikke å kjøre manuelt gir. Jeg klarer ikke å lage eggerøre. Jeg klarer ikke å stå på skøyter. Men jeg gjør dette. Er en far. Jeg har ansvar for et annet menneske. Så du klarer dette. Jeg lover.»

Oswalt og kona gifta seg i 2005 og fikk en datter sammen, Alice på syv år.

LES OGSÅ: - Jeg klarer nesten ikke å gå rundt blant folk