Casper Ruud:

Kongelig støtte i historisk kamp

Søndag blir Casper Ruud historisk.

FINALEKLAR: Casper Ruud skal straks i manesjen mot tennislegende Rafael Nadal. Foto: Michel Euler / AP / NTB
FINALEKLAR: Casper Ruud skal straks i manesjen mot tennislegende Rafael Nadal. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag skriver tennisstjerne Casper Ruud (23) norsk idrettshistorie når han går ut på banen og spiller finale i French Open i Paris. Det har ingen nordmann gjort før ham.

Etter å ha slått croatiske Marin Cilic (33) i semifinalen, venter nå den spanske legenden Rafael Nadal (36) i den store finalen.

SJOKKERER: Holger Rune er i hardt vær etter krangelen med Casper Ruud. Nå har gamle videoer av dansken dukket opp. Video: Discovery + / Eurosport. Vis mer

- Det føles fantastisk. Det er en helt utrolig følelse. Det er en drøm som jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg skal prøve å nyte øyeblikket, sa Ruud til Eurosport etter semifinalen.

Ruud har tidligere uttalt at Nadal har vært hans store idol gjennom hele karrieren, men de to tennisstjernene har aldri spilt mot hverandre i en offisiell kamp før.

Han ble hentet til akademiet til Nadal for fire år siden, så de har trent sammen utallige ganger og kjenner hverandre godt. Nå møtes de imidlertid i en Grand Slam-finale.

Dermed er det flere grunner til at søndagens kamp er historisk, og ikke minst viktig for Ruud. Står han igjen som vinneren får han også med seg ikke mindre enn 22 millioner kroner - en helt OK junilønn med andre ord.

Men hvem er egentlig Casper Ruud?

SKREK: Danske Holger Rune skrek mot tribunen under French Open-kvartfinalen mot Casper Ruud. Så forlot moren hans publikum. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen av French Open på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

Tennis-familie

Som 15-åring ble han tidenes yngste norgesmester, og som 17-åring ble han kåret til verdens beste junior. I skrivende stund er han rangert som nummer seks i verden på APTs verdensranking.

Han representerer Snarøya Tennisklubb, og kommer også fra Snarøya i Bærum, hvor familien ennå bor. Faren hans, Christian Ruud, har også vært tennisspiller og er nå trener for sønnen.

Mora, Lele Cathrine Ruud, kunne tidligere denne uka fortelle til VG at hun har tatt flyet sørover for å overvære sønnens kamp fra tribunen.

- Jeg gleder meg over å få være med og se ham konkurrere, det er enormt givende for meg. Han imponerer meg hver dag, fortalte hun til avisa, og la videre til:

- Jeg er naturligvis veldig glad og stolt på Caspers og hele teamets vegne. Det er en enorm jobb som legges ned år etter år. Vi er et team og dette betyr mye for oss alle.

23-åringen har også to yngre søstre, Caroline og Charlotte, og en kjæreste, Maria Galligani. Sistnevnte måtte i fjor bli hjemme da kjæresten deltok French Open. Det på grunn av strenge coronarestriksjoner.

Date på tennisbanen

Ruud og Galligani ble et par i 2018, og tennisstjerna deler titt og ofte bilder av dem sammen på sin Instagram-profil.

Forholdet ble kjent da han selv delte nyheten på «Senkveld med Helene og Stian» det året. Da kunne han også avsløre at deres første date fant sted på, ikke overraskende, en tennisbane.

- Jeg møtte denne piken i sommer. Jeg hadde møtt henne tidligere, men da var hun litt opptatt tidligere i år, så da grep sjansen på en måte. Det ble bare litt og litt mer der og vi fikk en hyggelig tone, det er noe jeg kan tenke på annet enn tennis, var blant det han sa da.

«TEMPTATION ISLAND»: Etter flere uker fra hverandre i hver sin villa, fikk kjæresteparet en brutal avslutning på programmet. Reporter: Anna Celine Hanisch. Video: TV 2 Play / Anna Celine Hanisch. Vis mer

Null alkohol

Det er ingen tvil om at det er tennis som opptar mesteparten av tida til Ruud. Med mange reisedøgn og turneringer verden over, har han en tettpakket timeplan.

Når han en sjelden gang har fri er han imidlertid ikke redd for å ta seg en liten fest. Men alkohol - det holder han seg unna.

- Det er ikke sånn at jeg aldri drar på fest. Jeg drar ut innimellom, men jeg drikker ikke alkohol. Når det kommer til kosthold er jeg ganske bevisst på hva jeg spiser, men jeg forbrenner såpass mange kalorier i løpet av en dag at det ikke har så mye å si hva jeg dytter i meg, har han tidligere fortalt til Dagbladet.

VIRALT: Tiktokeren Chi har gått viralt på Tiktok av en noe spesiell grunn. Vis mer

Royal støtte

Lørdag anom kronprins Haakon (48) endelig Norge igjen etter en drøye to ukers lang ekspedisjon over Grønlandsisen. På Gardermoen møtte han pressen, og kunne fortelle at han gledet seg stort til å se Ruud i aksjon. Han kunne også røpe at kronprinsessen (48) trolig ville dukke opp på tribunen.

- Mette-Marit er i Paris og skal forsøke å komme på finalen i morgen. Det Casper Ruud har prestert er imponerende.

Det ble en kort tur hjemom for kronprinsens del, for søndag kunne Kongehuset melde om at både han og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede under Ruuds finale for å heie på nordmannnen.

LES OGSÅ: Gjestene aner ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer