Casper Ruud:

Kongelig støtte i historisk kamp

Søndag blir Casper Ruud historisk.

FINALEKLAR: Casper Ruud skal straks i manesjen mot tennislegende Rafael Nadal. Foto: Michel Euler / AP / NTB
FINALEKLAR: Casper Ruud skal straks i manesjen mot tennislegende Rafael Nadal. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag skriver tennisstjerne Casper Ruud (23) norsk idrettshistorie når han går ut på banen og spiller finale i French Open i Paris. Det har ingen nordmann gjort før ham.

Etter å ha slått croatiske Marin Cilic (33) i semifinalen, venter nå den spanske legenden Rafael Nadal (36) i den store finalen.

- Det føles fantastisk. Det er en helt utrolig følelse. Det er en drøm som jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg skal prøve å nyte øyeblikket, sa Ruud til Eurosport etter semifinalen.

Ruud har tidligere uttalt at Nadal har vært hans store idol gjennom hele karrieren, men de to tennisstjernene har aldri spilt mot hverandre i en offisiell kamp før.

Han ble hentet til akademiet til Nadal for fire år siden, så de har trent sammen utallige ganger og kjenner hverandre godt. Nå møtes de imidlertid i en Grand Slam-finale.

Dermed er det flere grunner til at søndagens kamp er historisk, og ikke minst viktig for Ruud. Står han igjen som vinneren får han også med seg ikke mindre enn 22 millioner kroner - en helt OK junilønn med andre ord.

Men hvem er egentlig Casper Ruud?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer