Erling Lorentzens begravelse:

Kong Harald trosset sykmeldingen

Kongefamilien tok farvel med Erling Lorentzen i Asker kirke.

TROSSET SYKMELDINGEN: Kong Harald er for tiden sykmeldt, men dukket opp i Erling Lorentzens begravelse på krykker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TROSSET SYKMELDINGEN: Kong Harald er for tiden sykmeldt, men dukket opp i Erling Lorentzens begravelse på krykker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9. mars gikk Erling Lorentzen bort etter en tids sykdom, 98 år gammel. Han var gift med kong Haralds (84) søster prinsesse Ragnhild, som døde av kreft i 2012.

Mandag klokken 12.00 tok den nærmeste familien farvel med krigshelten og skipsrederen i Asker kirke. På grunn av pandemien var det et begrenset antall gjester som fikk delta i seremonien.

Kom på krykker

Kongefamilien ankom Asker kirke rett før klokken 12.00.

Kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid deltok for å ta et siste farvel med Lorentzen, som har vært et kjært medlem av familien siden 1950-tallet.

Kong Harald (84) er for tiden sykmeldt på grunn av en kneoperasjon tidligere i år, og kronprins Haakon (47) fungerer som regent. Kongen trosset likevel sykmeldingen for å delta i svogerens begravelse mandag.

Kongeparet ble kjørt helt opp til inngangen, og kong Harald benyttet krykker mens han gikk inn i kirken.

Kondolansebudskap

Som kjent var Lorentzen gift med kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild. De giftet seg i Asker kirke 15. mai i 1953. Paret bosatte seg i Rio de Janeiro i Brasil, og fikk de tre barna Haakon Lorentzen (66) Ingeborg Ribeiro (64) og Ragnhild Lorentzen (52).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer