Erling Lorentzens begravelse:

Kong Harald trosset sykmeldingen

Kongefamilien tok farvel med Erling Lorentzen i Asker kirke.

TROSSET SYKMELDINGEN: Kong Harald er for tiden sykmeldt, men dukket opp i Erling Lorentzens begravelse på krykker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TROSSET SYKMELDINGEN: Kong Harald er for tiden sykmeldt, men dukket opp i Erling Lorentzens begravelse på krykker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9. mars gikk Erling Lorentzen bort etter en tids sykdom, 98 år gammel. Han var gift med kong Haralds (84) søster prinsesse Ragnhild, som døde av kreft i 2012.

Mandag klokken 12.00 tok den nærmeste familien farvel med krigshelten og skipsrederen i Asker kirke. På grunn av pandemien var det et begrenset antall gjester som fikk delta i seremonien.

DØD: Erling Lorentzen gikk bort etter kort tids sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB
DØD: Erling Lorentzen gikk bort etter kort tids sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kom på krykker

Kongefamilien ankom Asker kirke rett før klokken 12.00.

Kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid deltok for å ta et siste farvel med Lorentzen, som har vært et kjært medlem av familien siden 1950-tallet.

Kong Harald (84) er for tiden sykmeldt på grunn av en kneoperasjon tidligere i år, og kronprins Haakon (47) fungerer som regent. Kongen trosset likevel sykmeldingen for å delta i svogerens begravelse mandag.

Kongeparet ble kjørt helt opp til inngangen, og kong Harald benyttet krykker mens han gikk inn i kirken.

TIL STEDE: Kong Harald utenfor Asker kirke i anledning Erling Lorentzens begravelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TIL STEDE: Kong Harald utenfor Asker kirke i anledning Erling Lorentzens begravelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Kondolansebudskap

Som kjent var Lorentzen gift med kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild. De giftet seg i Asker kirke 15. mai i 1953. Paret bosatte seg i Rio de Janeiro i Brasil, og fikk de tre barna Haakon Lorentzen (66) Ingeborg Ribeiro (64) og Ragnhild Lorentzen (52).

Etter dødsfallet sendte kong Harald ut dette kondolansebudskapet på vegne av kongefamilien:

«Det er med stor sorg vi har mottatt det triste budskapet om at Erling Sven Lorentzen er sovnet inn. Våre tanker går til hans nærmeste, som har mistet en god far, svigerfar, bestefar og oldefar», sa kong Harald.

Erling Lorentzen ble født 28. januar 1923 og var utdannet fra Harvard Business School. Gjennom store deler av livet har han drevet med næringsvirksomhet i Brasil.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Her er kongen i karantene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer