BLE FUNNET DØD: Carl Adam «Noppe» Lewenhaupt har gått bort etter å ha blitt funnet i et vann, ifølge Expressen. Foto: NTB Scanpix
BLE FUNNET DØD: Carl Adam «Noppe» Lewenhaupt har gått bort etter å ha blitt funnet i et vann, ifølge Expressen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Carl Adam Lewenhaupt:

Kong Carl Gustafs venn funnet død

- Han var en sjenerøs og varm person, sier eks-kona Grynet Molvig.

(Seoghør.no): Venn av kongeparet, grev Carl Adam Lewenhaupt, eller «Noppe», er død. Han ble funnet torsdag formiddag i et vann. «Noppe» ble 69 år gammel.

Det melder den svenske avisa Expressen.

Greven var ifølge avisen en av kong Carl Gustafs beste venner helt siden barndommen.

Det er Lewenhaupts stesønn, Leonard Johansson, som bekrefter at «Noppe» er gått bort.

- Han var det varmeste mennesket vi noensinne har møtt. Han vil bli uendelig savnet, skriver familien i en felles uttalelse til avisa.

Tilhørte den inneste kretsen

Lewenhaupt ble funnet død torsdag formiddag i et vann i Stockholm, og ble 69 år gammel. Ifølge politiet er det ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

«Noppe» har vært venn av kong Gustav sin spedbarnstiden, og han tilhørte den innerste kretsen til den svenske kongefamilien.

Ifølge Expressen er kong Carl Gustaf informert om dødsfallet, men «kommer ikke til å kommentere saken ytterligere da de var venner privat».

BARNDOMSVENN: Kong Carl Gustaf av Sverige og grev Noppe skal ha vært nære venner helt siden barndommen. Foto: NTB Scanpix
BARNDOMSVENN: Kong Carl Gustaf av Sverige og grev Noppe skal ha vært nære venner helt siden barndommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carl Adam Löwenhaupts pappa, greve Gösta Lewenhaupt, var kammerherre for prinsesse Sibylla, den svenske kongens mamma, i perioden 1958 til 1968. Det var slik «Noppe» og kongen ble venner.

Lewenhaupt etterlater seg kona Lee Haeng-Wha og en stesønn.

Gift med norske Grynet

Lewenhaupt er også kjent som eks-mannen til den norske skuespilleren Grynet Molvig.

De to var gift fra 1984 til 1996.

- Det var en sørgelig beskjed. Vi var gift i over tolv år. Han var en sjenerøs og varm person. Vi traff hverandre på hans klubb før jul en gang.

VAR GIFT MED NORSK SKUESPILLER: Noppe var gift med skuespilleren Grynet Molvig fra 1984 til 1996. FOTO: Pica Pressfoto
VAR GIFT MED NORSK SKUESPILLER: Noppe var gift med skuespilleren Grynet Molvig fra 1984 til 1996. FOTO: Pica Pressfoto Vis mer

- Vi har hatt sporadisk kontakt. Vi har ingen barn sammen, men vi har alltid hatt god kontakt. Det har vært mye latter når vi har møtt hverandre, sier Grynet til Expressen.

LES OGSÅ: Avslører kongelig babynyhet