«Kompani Lauritzen»

Konfrontert med frykten: - Sjanseløs

I lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» må deltakerne langt ut av komfortsonen. For Raymond Kvisvik ble det i overkant mye.

TRAKK SEG: Raymond Kvisvik velger å trekke seg i dimmekampen mot Desta Marie Beeder. Foto: TV 2
TRAKK SEG: Raymond Kvisvik velger å trekke seg i dimmekampen mot Desta Marie Beeder. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seineste lørdagene har tv-seere landet rundt vært vitne til at norske kjendiser får kjenne på blodslit i «Kompani Lauritzen». Denne lørdagen er det imidlertid ikke fysiske barrierer som er i fokus - men mentale.

Deltakerne får blant annet bryne seg på baklengs militærstup. For Desta Marie Bedeer (32) og Raymond Kvisvik (45) blir oppgaven for vanskelig, og frykten overmanner dem. De får noen skarve poeng hver for å ha forsøkt, men må gå fra stedet uten å ha fullført oppgaven.

Men prøvelsene stopper ikke der. Den neste utfordringen går ut på at deltakerne skal inn i en trang, mørklagt hinderløype for å redde ut en dukke.

Kvisvik forteller «oberst» Dag Otto Lauritzen (63) at det ikke kommer på tale ettersom klaustrofobien setter en stopper for at han i det hele tatt har sjanse til å forsøke.

- Da jeg så oppgaven skjønte jeg at det klarer jeg ikke. Skulle man klart å overvinne sånne ting, så må man noen runder med terapi før programmet begynte. Det er ikke sånn at man bare kan møte opp, si hokus pokus, så er det borte, forteller Kvisvik til Se og Hør.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

-Sjanseløs

Han har lenge slitt med klaustrofobi, frykten for å bli stengt inne og frykt for opphold i lukkede rom. Han forteller at han har hatt noen tidligere opplevelser som kan ha bidratt til at frykten har blitt såpass ille, men ønsker ikke å utdype.

- Jeg tar ikke heis engang. Så jeg var sjanseløs, forklarer han.

Den tredje oppgaven deltakerne må gjennom er en ny runde opp Romsdalstrappa, samt å gå over en vaier mange meter over bakken. Også her valgte Kvisvik å stå over, i likhet med Siri Kristiansen (41).

Det tv-seerne ikke får se er imidlertid at han på vei ned Romsdalstrappa jobber med nettopp høydeskrekken.

- Jeg, fenriken og Siri hadde gode samtaler på vei ned. Vi jobbet med høydevarianten og brøt en del barrierer der. Fenriken gjorde en kjempejobb med meg på vei nedover, det var helt magisk, forteller han.

Det betyr imidlertid at han måtte møte i dimmekamp - mot Beeder. Hun stilte likevel med 15 poeng mot hans ene.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

Trekker seg

Oppgaven var å stable bruskasser oppå hverandre - samtidig som de balanserte på det stadig voksende tårnet. Det ble imidlertid ikke mange boksene før Kvisvik overrasket de andre deltakerne.

Han trakk seg for at Beeder skulle få fortsette.

- Det føltes veldig riktig, og jeg hadde allerede bestemt meg. Det var flere som rådet meg til å ikke gjøre det, både deltakere og Dag Otto, da de skjønte at det gikk den veien. Men i mitt hode gjorde jeg det riktige, mener den tidligere fotballproffen - som forklarer at ligger du under ti-null til pause, så fortjener du ikke å vinne kampen.

Til tross for at han blir overmannet av frykten i lørdagens episode, forteller han at han konfronterte en annen frykt under deltakelsen. Nemlig frykten for krypdyr.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg har ligget ute i telt uten teltbunn. Det var for seint å snu. Jeg hadde Thodesen ved siden av meg, og han våkna av at noe krøp på ham. Noe av det verste jeg vet er biller og edderkopper. At jeg overlevde den runden - bare der brøt jeg en barriere. Jeg ble helt stiv og kald, forteller han lattermildt.

Til tross for at deltakelsen bød på ubehagelige opplevelser, understreker Kvisvik at han er utrolig takknemlig for å være en del av det hele.

LES OGSÅ: Prinsessens rørende gest vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer