Mikkel Niva:

- Konfirmasjonen ble en drittdag

Komikeren snakker ut om barndommen sin og faren som valgte rusen foran han.

DRITTDAG: En gledens dag i 2003 ble snudd på hodet for komikeren da faren ikke dukket opp på konfirmasjonsdagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DRITTDAG: En gledens dag i 2003 ble snudd på hodet for komikeren da faren ikke dukket opp på konfirmasjonsdagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Mikkel Bjørnebo Jensen Niva (30) er for tiden aktuell med NRK-serien «Uten pappa», som hadde premiere denne uken.

I serien kaster komikeren seg ut av komfortsonen for å blant annet finne ut om det er mulig å utvikle et nytt forhold til faren i voksen alder, og stiller spørsmål ved hvorfor faren ikke klarte å være til stede i barndommen.

UTEN PAPPA: Mikkel Niva vokste opp uten faren sin. I den nye NRK-serien tar han opp problematikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
UTEN PAPPA: Mikkel Niva vokste opp uten faren sin. I den nye NRK-serien tar han opp problematikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Moren og Mikkel flyttet fra faren da han var to år gammel, og siden den gang har de hatt lite kontakt. I et nylig intervju med VG Helg forteller komikeren åpenhjertig om barndommen uten faren, som nå bor i Danmark.

I intervjuet nevner han spesielt én minneverdig dag han ikke kommer til å glemme med det første. Året var 2003 og det var dagen 30-åringen skulle konfirmeres. Konfirmasjonsdagen er en gledens dag for de aller fleste, men Mikkel beskriver dagen som en «drittdag».

Mikkels far hadde problemer med rus store deler av komikerens barndom, og valgte rusen foran sønnen. Dette har preget komikeren i ettertid.

Saken fortsetter nedenfor.

NYTT PROGRAM: «Broshow» er NRK-programledere Aon Raza Naqvi (27), Abiel Tesfai (29) og Mikkel Niva (28) sin nye lekeplass. Stikkord er ærlig prat og grensetesting. Video: NRK Vis mer

Dukket aldri opp

Faren skulle ha dukket opp kvelden i forveien for å være med på å feire Mikkels store dag. Endelig var faren frisk nok til å kunne bli med på feiringen, men skuffelsen ble stor da han aldri dukket opp.

- Jeg husker jeg spurte moren min om hvor han var, men hun visste ikke. Ingen hadde hørt noe fra ham. Så kom selve konfirmasjonsdagen. Jeg sto på scenen under seremonien og håpet så intenst at døren skulle gå opp, og at faren min skulle komme inn, forteller han til avisen og fortsetter:

- Jeg fablet om at han bare var for sent ute. Han er her nok snart, liksom. Men han kom aldri.

Etter konfirmasjonsdagen bestemte 30-åringen seg for å aldri mer tro at han var farens førsteprioritet, og ønsket ikke at faren lenger skulle være en del av livet hans.

Komikeren beskriver moren og bestemødrene sine som en stor støtte i den vonde tiden uten faren.

I intervjuet forteller Mikkel at det var en rar opplevelse å møte faren i København under innspillingen av NRK-serien. Han legger ikke skjul på at han er veldig glad for at faren valgte å stille opp.

- Vi har mange likheter i måten å være på, det så jeg da jeg møtte han i København. Vi kunne le og fjase av de samme tingene. Han har et mørke i seg, mens jeg kan være frynsete.

Mikkel Nivas far er innforstått med innholdet i VG-intervjuet, ifølge avisen.

Deltatt i en rekke TV-serier

Komikeren har blitt et kjent ansikt i den norske TV-industrien, og han har medvirket i en rekke TV-programmer opp gjennom. Det tidligere TV 2- programmet «Torsdag kveld fra Nydalen» er ett av dem.

FARLIG HUMOR: Komikerne Mikkel Niva og Anders Nilsen i «Torsdag kveld fra Nydalen» ble møtt med balltre da de klatret over gjerdet til den russiske ambassaden. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

I 2014 var Mikkel en av nykommerne i TV-serien og da kunne han fortelle til Se og Hør at han hadde hentet inspirasjon fra John Brungots mange nakensketsjer.

- Jeg kommer sikkert til å være mye naken som Jon, å lage Salsa Tequila låter som Anders, og å gjøre kvinneting, slik som Sigrid og Else gjør.

John Brungot (41) fortalte den gang at de to nye komikerne passet fint inn i gjengen.

- Det er en veldig lang og en med rødt hår. Det er helt topp å få med to nye på laget.

Mikkel har også flere ganger vært en del av panelet i TVNorge- programmet «Brille» med Harald Eia (52) som programleder.

I en episode av programmet i 2016 tok Harald opp temaet om at det norske språket stadig er i endring. I den forbindelse slo han av en prat med en amerikansk student i salen.

Publikum og de tre paneldeltakerne brøt imidlertid ut i full latter når Harald prøvde å kommunisere med den kvinnelige BI-studenten.

Klipp fra TVNorge-programmet "Brille": Harald Eia prøver å snakke engelsk med en amerikansk BI-student. Det går ikke veldig bra! Vis mer

Komikerens engelskkunnskaper var nemlig ikke helt på topp.

«How do you have it here i Norway?» spurte komikeren litt stammende, noe som førte til latter fra deltakerne i programmet.

Programlederen blir tydelig pinlig berørt av sitt eget spørsmål når han innså at spørsmålet ikke kom helt riktig ut, og han var rask med å forsvare seg selv:

- Ikke bry dere om min engelsk, ropte han ut til de fortsatt lattermilde gjestene.

LES OGSÅ: Komikerduoen bekrefter at de er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer